Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Οκτ 30, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη
food

Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη

Άννα Μακρή
Last updated: 14 Φεβρουαρίου, 2024 10:30 πμ
Άννα Μακρή
Published: 14 Φεβρουαρίου, 2024
Share
SHARE

Το ιδανικό σκηνικό για την Valentines day συμπληρώνεται από ένα θεϊκό red velvet cake…

Υλικά

Για το cake

  • 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

 

Για το frosting τυριού

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

 

Για την βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

.

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε ένα ταψί 30 x 40, στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα μας, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Για το frosting: Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα, τότε την αφαιρούμε από το μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη βουτυρόκρεμα:  Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό  μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Όταν είναι έτοιμο το μοιράζω σε δύο μικρά μπολ. Βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχω ένα κόκκινο μείγμα.

Για τη σύνθεση: Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι (ιδανικά το πιάτο φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκ).

Κόβουμε το παντεσπάνι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι. Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.

Στο τέλος, θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια.  Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, ρίχνουμε λίγο από το frosting και απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα τo υπόλοιπο frosting.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να σφίξει.  Όταν η τούρτα μας έχει παγώσει, παίρνουμε την άσπρη βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της.

Στη συνέχεια, παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα. Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Άκης Πετρετζίκης
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
15°C
Athens
few clouds
16° _ 13°
81%
2 km/h
Πε
22 °C
Πα
21 °C
Σα
23 °C
Κυ
22 °C
Δε
21 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Χανιά: «Ήταν θέμα χρόνου να τον βγάλει κάποιος από τη μέση» – Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δολοφονία του 52χρονου στην Κίσσαμο

Kool Team
4 Min Read

Κορωπί: Προφυλακιστέος ο 50χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του μπροστά στα παιδιά τους

Kool Team
3 Min Read

Το παράδοξο του ραφιού: Γιατί η μεγάλη συσκευασία δεν είναι πάντα πιο φθηνή – Τι αποκαλύπτουν στελέχη σούπερ μάρκετ

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

food

Αλά Μιλανέζε! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

3 Min Read
food

Ζυμαρικά με ροκφόρ και σταφύλια: Μια δροσερή και γευστική σαλάτα για ζεστές μέρες

1 Min Read
food

Συνταγή λιγκουίνι και γαρίδες – Θα σε τραβήξει από τη μύτη!

2 Min Read
food

Γαρίδες σαγανάκι: 5 λεπτά έτοιμο! Ιδανικό για γρήγορο και γευστικό γεύμα

2 Min Read
food

Χαλβάς: Πλούσια γεύση, ποικιλία επιλογών και νηστίσιμη συνταγή!

2 Min Read
food

Τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων! Συνταγή για ντόνατς κανέλας ψημένα στο φούρνο

2 Min Read
food

Συνταγή: Σαρακοστιανός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

3 Min Read
food

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Το παστέλωσε. Συνταγή για το πιο νόστιμο… σπιτικό παστέλι με φιστίκια.

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?