in

Συνταγή: Πεσκανδρίτσα σκορδάτη δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

Ο σεφ που μας «ξαναγνώρισε» τις θαλασσινές γεύσεις βάζοντας την υπογραφή του σε μοναδικά πιάτα, μας προτείνει πεσκανδρίτσα σκορδάτη για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

Υλικά

1 ½ κιλό πεσκανδρίτσα, ακέφαλη και φιλεταρισμένη από το κεντρικό κόκαλο, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κουταλάκι σκορδομαϊντανό
100 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
60 ml ζωμό ψαριού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 φλιτζ. τηγανητές κλωστές από πράσα για γαρνιτούρα
Ωμό ελαιόλαδο για γαρνιτούρα
Αλάτι

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι διαμέτρου 36εκ. ζεσταίνουμε, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε καλά την πεσκανδρίτσα. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκορδομαϊντανό και στη συνέχεια την πεσκανδρίτσα. Ρίχνουμε και το κρασί.

Μόλις αχνιστεί, προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο 3 λωρίδες πεσκανδρίτσας, η μία κάθετα πάνω στην άλλη. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με περίπου ½ φλιτζάνι τηγανητό πράσο. Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο [email protected]