in

Spare ribs Συνταγή: Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Στην όψη τους και μόνο… σου τρέχουν τα σάλια! Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου, που συνοδεύονται μοναδικά με παγωμένη μπύρα.

Υλικά

4 μερίδες Spare ribs παϊδάκια χοιρινά
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο

Διαφήμιση

Μία καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη με τους σπόρους
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
6 κουταλιές της σούπας ρούμι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας σκούρα
6 κουταλιές της σούπας μέλι
6 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι

Διαδικασία

Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε με το κουτάλι όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω στα παϊδάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, πιάνουμε τα παϊδάκια με τα χέρια μας και τα γυρνάμε ξανά και ξανά, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν επικαλυφθεί καλά με τη σάλτσα μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Μαγειρεύουμε τα παϊδάκια σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρνώντας τα συχνά και αλείφοντάς τα με τη σάλτσα κάθε φορά. Το γύρισμα και το πέρασμα με τη σάλτσα είναι σημαντικό, έτσι ώστε και οι τέσσερις πλευρές του κάθε κρέατος να είναι επιστρωμένες με αυτήν.

Σε περίπτωση που μας περισσέψει και επιπλέον σάλτσα, μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και να την ρίξουμε πάνω στα παϊδάκια, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ιωάννα Παπαγιάννη τη θυμάσαι; Απο ριάλιτι και το GNTM μοντέλο και τελικά ροκού ντράμερ

ΚΟΥΙΖ: Θα σκότωνες το μωρό Χίτλερ, αν μπορούσες να πας το χρόνο πίσω; Viral στο Ιντερνετ