Συνταγή για Μπακαλιάρο Σκορδαλιά
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Η αλμυρή γεύση του μπακαλιάρου ταιριάζει ιδανικά με την πικάντικη σκορδαλιά, δημιουργώντας έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.
Υλικά για τον Μπακαλιάρο:
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη Σκορδαλιά:
- 500 γραμμάρια πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι ξίδι ή χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι νερό (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τον Μπακαλιάρο:
- Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο μείγμα αλευριού.
- Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τον μπακαλιάρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Στραγγίξτε τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας.
Οδηγίες για τη Σκορδαλιά:
- Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι, πολτοποιήστε τις πατάτες με το σκόρδο.
- Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Ρυθμίστε την πυκνότητα της σκορδαλιάς προσθέτοντας νερό ή ξίδι/χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Αλατοπιπερώστε.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό με τη σκορδαλιά. Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να ψήσετε τον μπακαλιάρο στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, αντί να τον τηγανίσετε.
- Για μια πιο πικάντικη σκορδαλιά, προσθέστε περισσότερες σκελίδες σκόρδο.
- Μπορείτε να προσθέσετε ψωμί στη σκορδαλιά, για να γίνει πιο πηχτή.
- Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ή χυμό λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξίδι μπαλσάμικο.
Καλή όρεξη!
Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News