in

Όπως το κάνουν οι Ιταλοί – Η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα θέλει την πανσέτα της

Καλές οι ελληνικές καρμπονάρες και από θέμα υλικών και από θέμα ποσότητας, αλλά καλό είναι να δοκιμάσεις και την αυθεντική καρμπονάρα των Ιταλών, γιατί η ύπαρξη της πανσέτας θα δώσει στο πιάτο μια άλλη υπόσταση και στον ουρανίσκο σου μια νέα εμπειρία.

Αυθεντική καρμπονάρα συνταγή

ΥΛΙΚΑ ( για 4 άτομα)

600 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. λαιμό χοιρινού κομμένο σε κύβους (γνωστή με το όνομα πανσέτα ή μπέικον)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 αυγά
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. τριμμένο τυρί grana
φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
αλάτι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τ’ αυγά, σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα τηγάνι.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ αλατισμένο. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα σπαγγέτι.
Σένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε τ’ αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού και τέλος τα σπαγγέτι.

Ανακατεύουμε όσο χρειάζεται για να ψηθούν τ’ αυγά.
Τη στιγμή που προσθέτουμε στο τηγάνι τ’ αυγά, τα σπαγγέτι πρέπει να είναι ήδη βρασμένα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Κατερίνα Καινούργιου Μαρία Ηλιάκη: ΜΟΝΟ ΕΔΩ. Όλη η αλήθεια. Για αυτό δε λένε ούτε γεια

Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος μαγειρεύει για το Koolnews – Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι & cottage