in

Συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες από τον Έλληνα σεφ του Ομπάμα, Χρήστο Μπισιώτη

Το αγαπημένο λευκό κρέας «παντρεύεται» με μυρωδικά και λεμονάτες πατάτες και σερβίρεται στα πιάτα μας από τον ταλαντούχο executive chef Χρήστο Μπισιώτη, που μαγείρευε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ!

Υλικά

Για τις πατάτες

2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες & πλυμμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαφήμιση

Για το κοτόπουλο

2 κομμάτια κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
Αλάτι Χοντρό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ λεμονιού

2/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 ανθρακούχο νερό
Αλάτι

Διαδιακασία

Για τις πατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Με ένα κουταλάκι παριζιέν κάνουμε τις πατάτες να μοιάζουν σαν πολύ χοντρές πέρλες. Διαφορετικά, τις κόβουμε όπως θέλουμε. Τις στραγγίζουμε πάρα πολύ και τις τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στο φούρνο για 30-35 λεπτά Στα μισά τις γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Για το κοτόπουλο: το χαράζουμε απο την πλευρά του δέρματος με ένα πολύ καλά ακονισμένο μαχαίρι ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε με τα φυλλαράκια απο το φρέσκο θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδό και στην συνέχεια το κοτόπουλο από την πλευρά του δέρματος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά τουλάχιστον. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα, γυρίζουμε απο την άλλη μεριά, αφαιρούμε το λάδι και τελειώνουμε στο φούρνο με το τηγάνι για 10 λεπτά.

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το φρέσκο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδό και στο τέλος όλο το ανθρακούχο νερό. Μόλις γίνει παχύρευστο αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη βινεγκρετ.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Συνταγή μπέργκερ

ΣΥΝΤΑΓΗ για ΜΠΕΡΓΚΕΡ: Απλά βήματα για το πιο λαχταριστό μπέργκερ με μπέικον

Μέλι Κανέλα και Λεμόνι: Έτσι θα φτιάξεις το φυσικό λιποδιαλυτικό της γιαγιάς