in

Γιατί το να είσαι “Γιώργος Λιανός” είναι το καλύτερο επάγγελμα στην Ελλάδα

Άγχος, αγωνία, μηνύματα του τύπου “δεν τελειώνει η ζωή στις πανελλήνιες”, μελέτη άρθρων και ρεπορτάζ για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Η παρατήρηση της προσφοράς και της ζήτησης, οι μεταβλητές, το βάθος χρόνου… Συζητήσεις επί συζητήσεων, ανάλυση ποσοστών και αριθμών. Τι να επιλέξει για τον ίδιο, τι να συμβουλεύσει κάποιον δικό του; Τις πιο πολλές φορές μάλλον μπερδεύεται περισσότερο κανείς και αυτό δεν του επιτρέπει να δει έναν τύπο που μιλά μέσα από το στόμα ενός κροκόδειλου σε μια παραλία. Και δεν αναρωτιέται γιατί αυτός ο άνθρωπος επέλεξε να το κάνει αυτό, ίσως γιατί ψάχνει να βρει το αστείο της διαφήμισης; Επί της ουσίας δηλαδή, κοιτά το δέντρο. Γιατί το δάσος είναι ο ίδιος ο Γιώργος Λιανός.

Τον γνωρίσαμε σε ένα από τα τρία Fame Story, μπορεί να ήταν και τέσσερα. Θα σας γελάσω, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκω το λόγο να ξοδεύω χρόνο γκουγκλάροντας. Το πιο λογικό θα ήταν, ο Γιώργος Λιανός, να απασχολεί μερίδα του κοινού για τις επιδόσεις του στην πίστα και να ηχογραφεί κάποια cd single. Λογικό γιατί μας συστήθηκε ως “μελλοντικός τραγουδιστής” και όχι γιατί το γρέζι στη φωνή του είναι απαράμιλλο. Αντί αυτού, ο συμπαθής κατά τα άλλα πρώην Φεϊμστορίτης, κάνει αθόρυβα μια μεγάλη τηλεοπτική καριέρα.

Δεν θα είχε πολλά επιχειρήματα στη φαρέτρα του εκείνος που θα υποστήριζε πως το χιούμορ του θα το ζήλευαν και πάρα πολλοί. Όχι πως είναι προσβλητικό, κάθε άλλο. Ούτε είναι καυστικό, από την άλλη. Στην αναζήτηση κάποιων “γωνιών” δεν κατάφερα να εντοπίσω τίποτε στην τηλεοπτική του προσωπικότητα που να με σκαλώσει. Στρογγυλός και λείος, βγαλμένος από τα πρώτα χρόνια της Σχολής Αρναούτογλου, “καλό παιδί” δηλαδή, διακρίθηκε σε πολλές εκπομπές για την “πειθαρχία” του και την προσήλωσή του στο ρόλο του, που τελικά τον βύθισε σε μια απύθμενη μετριότητα. Και; Του κόστισε αυτό; Κάθε άλλο!

Με συνεχείς τηλεοπτικές παρουσίες, κατάφερε το όνομά του να φιγουράρει σε τηλεοπτικά gossip στην αρχή κάθε σεζόν, ενώ η φωτογραφία του βρίσκεται σε κάθε αυγουστιάτικο meeting, όταν οι επιτελείς των καναλιών αναζητούν τις προσθήκες. Το γεγονός πως τον επιλέγουν, κιόλας, είναι ένας άθλος, αν αναλογιστεί κανείς πόσα πρόσωπα που μεσουράνησαν στον τηλεοπτικό ουρανό της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, πλέον βρίσκονται σκονισμένοι σε κάποιο ράφι.

Παρόλο που η τηλεοπτική του παρουσία δεν προκαλεί, εν τούτοις, ο επαγγελματίας που κάνει τη δουλειά “Γιώργος Λιανός”, είναι αγαπητός και στον συμπαθή κύκλο των διαφημιστών. Ως κεντρικό πρόσωπο σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες, κατάφερε να βγάζει ένα έξτρα εισόδημα, απόρροια ίσως της συμπαθούς προσωπικότητας που επικοινωνεί και στηλίτευα μερικές γραμμές πιο πάνω.

Έτσι, με μηδενικό κόπο και μόνο εχέγγυο της συμπάθεια της μέσης νοικοκυράς, ο Γιώργος Λιανός κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια ένα νέο επάγγελμα, εκλεπτυσμένο, με μηδενικό κόπο, που απαιτεί απλά ένα μόνιμο χαμόγελο και τίποτε άλλο, που μπορεί να αγχώσει τον τηλεθεατή ή να τον βάλει σε σκέψεις.

Το μόνο κακό είναι πως κάποτε το επάγγελμα Λιανός στην Ελλάδα ήταν ανοικτό και τώρα έκλεισε. Ίσως να ήταν και το μόνο που ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή από τα άλλα.

Όταν ο Γιώργος Λιανός αποχώρησε από τον ΑΝΤ1, αφήνοντας… αιχμές. “Δεν υπήρχε η δυνατότητα εξέλιξής μου”, οι περισσότεροι απόρησαν!

Εξέλιξης; Σε τι θα μπορούσε να εξελιχθεί, δηλαδή; Και στον Alpha, που ήταν ο επόμενος σταθμός του, πώς θα εξελιχθεί; Θα τον βλέπαμε να λέει τον καιρό, για παράδειγμα, κάποια στιγμή στο μέλλον; Να έχει βάλει στο μάτι το δελτίο ειδήσεων;

Τελικά ο Γιώργος Λιανός εξελίχθηκε και πλέον βρίσκεται στην τριάδα των καλύτερων Ελλήνων παρουσιαστών με πρώτο σαφέστατα το Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τον τρίτο της παρέας μπορείτε να τον επιλέξετε μόνοι σας. Προς Γιώργο Λιάγκα μεριά.

Έτσι λοιπόν για ακόμα μία Σεζόν ο Γιώργος Λιανός σιγά-σιγά αρχίζει να παρατάει τα γυρίσματα του The Voice of Greece και να ετοιμάζεται προς Άγιο Δομίνικο!

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του Survivor πίνουν νερό στο όνομά του. Γιώργος Λιανός μόνο

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]