Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Νοέ 28, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Άσε τη μπριζόλα και ψήσε το πιο ζουμερό ψαρονέφρι. Δε θέλει κόπο!
food

Άσε τη μπριζόλα και ψήσε το πιο ζουμερό ψαρονέφρι. Δε θέλει κόπο!

Νάσος Μπετούγιας
Last updated: 2 Δεκεμβρίου, 2021 9:55 πμ
Νάσος Μπετούγιας
Published: 2 Δεκεμβρίου, 2021
Share
SHARE

Λίγο πριν τις γιορτές και καθώς πλησιάζυμε τα Χριστούγεννα τα σπίτι γεμίζουν, όλες οι παρέες μαζεμένες και δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για ψησίματα και κρασί. Μεταξύ των υπολοίπων, μην ξεχάσεις να ψήσεις και ψαρονέφρι, αφού πάντα η γεύση του σε δικαιώνει!

Αντρικιά συνταγή έτσι για να την εντυπωσιάσεις!

Υλικά

2 τεμάχια ψαρονέφρι περίπου 800 γραμμ.
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα ρίγανη
2 πρέζες αλάτι
Χυμό 2 λεμονιών

Διαδικασία

Παίρνουμε τα κομμάτια κρέατος κι αφού τα στραγγίσουμε από τα υγρά τους και τα στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί τα περνάμε με μια στρώση μουστάρδας. Στο μεταξύ βάζουμε την γκριλιερα να κάψει αφού την αλείψουμε με λίγο λάδι. Όταν κάψει βάζουμε το ψαρονέφρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Αφήνουμε να σιγοψηθεί από τη μια πλευρά για να κλείσουν οι πόροι και να μείνει ζουμερό μέσα. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την άλλη πλευρά.

Στον ενδιάμεσο χρόνο για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί το κρέας τραβάμε κάθετες χαρακιές με το μαχαίρι και γυρίζουμε να ψηθεί από την «χαρακωμένη» πλευρά. Ελέγχουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με τα γούστα μας. Όταν θεωρούμε ότι είναι έτοιμο κάνουμε ένα τελικό σβήσιμο με χυμό λεμονιού και αλατίζουμε κατά προτίμηση.

Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι και λαχανικά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:μπριζόλαψαρονέφρι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΝάσος Μπετούγιας
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nassos@koolnews.gr
Weather
18°C
Athens
scattered clouds
19° _ 16°
78%
5 km/h
Πα
18 °C
Σα
16 °C
Κυ
17 °C
Δε
16 °C
Τρ
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά – Σώος ο 69χρονος οδηγός

Kool Team
2 Min Read

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνισή του με τη Ρεάλ – «Δεν ήμουν καλός»

Kool Team
2 Min Read

Χάος στην Αττική: Σφοδρή καταιγίδα, χαλάζι και κλειστά σχολεία – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ!

Kool Team
3 Min Read

Έβαλε τα κλάματα η Ιωάννα Τούνη έξω από τα δικαστήρια: «Αν εγώ δεν έχω δικαιωθεί 8 χρόνια, φανταστείτε τι ζουν άλλες κοπέλες»

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες από τον Έλληνα σεφ του Ομπάμα, Χρήστο Μπισιώτη

2 Min Read
food

Το πιάτο της ημέρας: Η παράδοση στο πιάτο σας. Μυρωδάτο αρνάκι για ένα γρήγορο γεύμα

1 Min Read
Σαλάτα με τόνο
food

Ώρα για δίαιτα! Σαλάτα με τόνο. Η πιο νόστιμη τονοσαλάτα γίνεται στο σπίτι

1 Min Read
food

Εορταστικό κοκτέιλ με χρώμα και άρωμα! Συνταγή για μοχίτο με ρόδι

1 Min Read
food

Ριζότο με μανιτάρια εύκολη συνταγή

1 Min Read
food

Μάλωσες με τη ζυγαριά; Ελαιόλαδο και ακόμα 12 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Ξέχνα τη δίαιτα

3 Min Read
Κοτόπουλο Κατσιατόρε
food

Κοτόπουλο Κατσιατόρε. Τιναφτορε;

1 Min Read
food

Τώρα που τσακώθηκε η Ελλάδα με την Τουρκία για το Ιμάμ μπαϊλντί μάθε να το κάνεις. Η καλύτερη ΣΥΝΤΑΓΗ

5 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?