Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Δεκ 2, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Άσε τη μπριζόλα και ψήσε το πιο ζουμερό ψαρονέφρι. Δε θέλει κόπο!
food

Άσε τη μπριζόλα και ψήσε το πιο ζουμερό ψαρονέφρι. Δε θέλει κόπο!

Νάσος Μπετούγιας
Last updated: 2 Δεκεμβρίου, 2021 9:55 πμ
Νάσος Μπετούγιας
Published: 2 Δεκεμβρίου, 2021
Share
SHARE

Λίγο πριν τις γιορτές και καθώς πλησιάζυμε τα Χριστούγεννα τα σπίτι γεμίζουν, όλες οι παρέες μαζεμένες και δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για ψησίματα και κρασί. Μεταξύ των υπολοίπων, μην ξεχάσεις να ψήσεις και ψαρονέφρι, αφού πάντα η γεύση του σε δικαιώνει!

Αντρικιά συνταγή έτσι για να την εντυπωσιάσεις!

Υλικά

2 τεμάχια ψαρονέφρι περίπου 800 γραμμ.
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα ρίγανη
2 πρέζες αλάτι
Χυμό 2 λεμονιών

Διαδικασία

Παίρνουμε τα κομμάτια κρέατος κι αφού τα στραγγίσουμε από τα υγρά τους και τα στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί τα περνάμε με μια στρώση μουστάρδας. Στο μεταξύ βάζουμε την γκριλιερα να κάψει αφού την αλείψουμε με λίγο λάδι. Όταν κάψει βάζουμε το ψαρονέφρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Αφήνουμε να σιγοψηθεί από τη μια πλευρά για να κλείσουν οι πόροι και να μείνει ζουμερό μέσα. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την άλλη πλευρά.

Στον ενδιάμεσο χρόνο για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί το κρέας τραβάμε κάθετες χαρακιές με το μαχαίρι και γυρίζουμε να ψηθεί από την «χαρακωμένη» πλευρά. Ελέγχουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με τα γούστα μας. Όταν θεωρούμε ότι είναι έτοιμο κάνουμε ένα τελικό σβήσιμο με χυμό λεμονιού και αλατίζουμε κατά προτίμηση.

Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι και λαχανικά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:μπριζόλαψαρονέφρι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΝάσος Μπετούγιας
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nassos@koolnews.gr
Weather
16°C
Athens
broken clouds
17° _ 14°
75%
1 km/h
Τρ
17 °C
Τε
17 °C
Πε
16 °C
Πα
17 °C
Σα
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Τέλος στην ατιμωρησία: Έρχονται τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών για οδηγούς – Πώς θα γίνονται, ποιες ουσίες εντοπίζουν

Kool Team
2 Min Read

Μαρινάκης για αγροτικά μπλόκα: «Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους – Δεν θα κλείσουν»

Kool Team
3 Min Read

Καταδίκη-σοκ για 19χρονο Σουδανό στη Γαύδο: «Είχα πληρώσει μόνο 800 δολάρια, γι’ αυτό με ανάγκασαν να οδηγήσω» – Κατέρρευσε η σύζυγός του στο Εφετείο

Kool Team
4 Min Read

Προφυλακιστέος ο 55χρονος στη Ρόδο – Το τεστ DNA «σφράγισε» την κατηγορία για βιασμό και αιμομιξία με την κόρη του και το 3χρονο παιδί τους

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

food

Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας και βανίλιας

1 Min Read
food

Μυρωδάτο & λαχταριστό! Συνταγή για χταπόδι στιφάδο

1 Min Read
food

Μαγκοστίν (Mangosteen) – Garcinia mangostana τροπικό φρούτο: Η “Βασίλισσα των Φρούτων” με τα ασύγκριτα οφέλη

2 Min Read
food

4 Φαγητά που λατρεύουν τα παιδιά και μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα:

2 Min Read
food

Να γλείφεις τα δάχτυλά σου: Μελιτζάνες σαγανάκι με φέτα και ελαιόλαδο

1 Min Read
food

Rib eye με ρόκα και ψητή κόκκινη πιπεριά

2 Min Read
food

Συνταγή για σπιτικό παγωτό: Το μυστικό για το απόλυτο σπιτικό παγωτό

2 Min Read
food

Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?