in

Έλα μωράκι μου… η σούπα είναι βελουτέ: Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει παντζαρόσουπα με γιαούρτι

Επειδή τα παντζάρια είμαστε πολλοί που τα τρώμε με αρκετή δυσκολία, αυτή η σούπα με παντζάρια βελουτέ και γιαούρτι από το Μανώλη Συρίγο, σεφ του New Dash, θα μας αλλάξει τα μυαλά.
ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 800 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό λαχανικών( ή νερό)
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνoυμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα παντζάρια,το κρεμμύδι και τις πατάτες, για 3 – 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά..
  • Στη συνέχεια, σουρώνουμε τη σούπα σε σουρωτήρι, αλλά κρατάμε τον ζωμό.
  • Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μίγμα.
  • Με τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα της σούπας, ανάλογα με την προτίμησή μας.
  • Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και μετά την σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.
  • Τελειώνοντας, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μάραθο.

Written by Αντώνης Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο. Email επικοινωνία στο Stamos@koolnews.gr