in

ΣΥΝΤΑΓΗ για ΜΠΕΡΓΚΕΡ: Απλά βήματα για το πιο λαχταριστό μπέργκερ με μπέικον

Τα υπόλοιπα φαγητά πολλοί μίσησαν… το μπέργκερ κανείς! Γι’ αυτό ανακαλύψαμε μία εύκολη συνταγή, που μπορεί να φτιαχτεί και από τους αρχάριους, και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
6 αυγά
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά ρίγανη
2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι κέτσαπ
10-12 φέτες μπέικον
Καραμελωμένα κρεμμύδια (προαιρετικά)
Σος της αρεσκείας μας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Πλάθουμε σε ρολό και αλείφουμε με κέτσαπ.

Τυλίγουμε προσεκτικά το ρολό με τις λωρίδες μπέικον και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε 45 έως 55 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε ένα δίσκο ή πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει. Τυλίγουμε το ρολό σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κόβουμε μετά σε κομμάτια τα οποία και περνάμε από ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τα βάζουμε για λίγο στη σχάρα.
Για το τέλος, παίρνουμε τα ψωμάκια, τα αλείφουμε με σος της αρεσκείας μας ή κέτσαπ, βάζουμε το μπιφτέκι και από πάνω –προαιρετικά-καραμελωμένα κρεμμύδια.

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]