in

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο

Τo συκώτι στην πιο γευστική συνταγή που έχετε δοκιμάσει! Μια συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο2 κλ. δεντρολίβανο2 σκελίδες σκόρδοελαιόλαδο για το σοτάρισμααλάτι και πιπέρι400 γρ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο180 γρ. ξύδι βαλσάμικο φτηνό (μπορεί και λιγότερο ανάλογα πόσο δυνατό είναι το ξύδι)30 γρ. ζάχαρη100 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συκώτι
Αφαιρούμε τη μεμβράνη του συκωτιού σηκώνοντας την άκρη με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει λίγο χρόνο για να γίνει σωστά. Μπορείτε βέβαια να την αφαιρέσετε αφού κόψετε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Καλό
θα είναι μετά να το έχετε για μερικές ώρες μέσα σε γάλα μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο για να φύγουν οι τοξίνες από το αίμα που τυχόν έχει μείνει και να μην μυρίζει. Αφαιρούμε από το γάλα και κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Λαδώνουμε ελαφρά το συκώτι και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και βάζουμε το συκώτι μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και σοτάρουμε το συκώτι για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.
Για το λάχανο
Βάζουμε το λάχανο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας αν θέλουμε.

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Εύκολα, γρήγορα, γευστικά: Ψητά λαχανικά με μπαλσάμικο

Συνταγή για τάρτα με σπανάκι

Απολαυστικές δημιουργίες! Συνταγή για τάρτα με σπανάκι