Φόρμα αναζήτησης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτή είναι η ημερομηνία που «σκοτώνει» το iPhone σας – Η νέα ευπάθεια του iOS που αναστάτωσε την Apple

Δευτέρα, 15. Φεβρουαρίου 2016 - 14:37
Αυτή είναι η ημερομηνία που «σκοτώνει» το iPhone σας – Η νέα ευπάθεια του iOS που αναστάτωσε την Apple - Κεντρική Εικόνα

Νομίζατε πως οι αγαπημένες και πανάκριβες συσκευές της Apple είναι άτρωτες; Αν ναι, το νέο date bug- η σχετική με την ορισμένη ημερομηνία ευπάθεια- έρχεται να σας διαψεύσει πανηγυρικά!

Οι χρήστες της ιντερνετικής κοινότητας reddit.com ανακάλυψαν και συζήτησαν στο forum τους μια νέα ευπάθεια των 64-bit συσκευών iPhone και iPad, κατά την οποία αν ορίσεις ως ημερομηνία την 1η Ιανουαρίου του 1970, καταλήγεις με ένα «νεκρό» προϊών στα χέρια σου.

Σε περίπτωση που ορίσουμε την συγκεκριμένη ημερομηνία, η συσκευή μας παύει να λειτουργεί φυσιολογικά. Αν μάλιστα την απενεργοποιήσουμε και προσπαθήσουμε να την ανοίξουμε ξανά, θα διαπιστώσουμε πως παραμένει κολλημένη στην οθόνη έναρξης με το χαρακτηριστικό λευκό φόντο και το μαύρο μήλο, χωρίς να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες ενεργοποίησης.

Μετά το reboot, η iOS συσκευή μπαίνει σε DFU mode και παρότι μπορεί να αναγνωριστεί από το iTunes, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Όπως υποστηρίζουν οι χρήστες, μάλιστα, το bug επηρεάζει όλα τα μοντέλα από το iPhone 5 και το iPad Air μέχρι τα νεότερα μοντέλα.

Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με χρόνο UNIX, που είναι ένας τυποποιημένος μετρητής για τα δευτερόλεπτα από 1 Ιανουαρίου 1970. Μετά τη δημοσίευση του προβλήματος, δεν ήταν λίγοι οι «περίεργοι» που θέλησαν να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα, δοκιμάζοντας να ρυθμίσουν τη συσκευή τους στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μέγα λάθος!

Ό λόγος; Για να επαναφέρετε τη συσκευή σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα της Apple όπου θα πρέπει να… εξηγήσετε στους τεχνικούς το ότι πειραματιζόσασταν με τις αντοχές της.

Καλύτερα να μην το δοκιμάσετε λοιπόν.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα 10.000 παιχνίδια γιορτάζει το Kickstarter (pics) - Κεντρική Εικόνα
Στις 29 Απριλίου του 2009, τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης Kickstarter, ο Έρικ Μπέρλιν ξεκίνησε την πρώτη καμπάνια χρηματοδότησης παιχνιδιού...
Μόνο η Samsung δεν «σκοτώνει» τις κυρτές τηλεοράσεις - Κεντρική Εικόνα
Μετά τον θάνατο των 3D τηλεοράσεων, που εγκαταλείφθηκαν από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, έρχεται η σειρά των κυρτών οθονών καθώς η Sony και η LG ανακοίνωσαν στις αρχές του...
Σε αυτό το παιχνίδι κυνηγάς να «πιάσεις» χρήματα και δώρα (pics) - Κεντρική Εικόνα
Πέρυσι το καλοκαίρι το παιχνίδι Pokemon Go έκανε θραύση βγάζοντας παιδιά και ενήλικες στους δρόμους για να κυνηγήσουν τον Πικατσού και τον Μπούλμπασαρ. Σημείωσε κέρδη 200 εκατ....

Best of internet