Φόρμα αναζήτησης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτή είναι η ημερομηνία που «σκοτώνει» το iPhone σας – Η νέα ευπάθεια του iOS που αναστάτωσε την Apple

Δευτέρα, 15. Φεβρουαρίου 2016 - 14:37
Αυτή είναι η ημερομηνία που «σκοτώνει» το iPhone σας – Η νέα ευπάθεια του iOS που αναστάτωσε την Apple - Κεντρική Εικόνα

Νομίζατε πως οι αγαπημένες και πανάκριβες συσκευές της Apple είναι άτρωτες; Αν ναι, το νέο date bug- η σχετική με την ορισμένη ημερομηνία ευπάθεια- έρχεται να σας διαψεύσει πανηγυρικά!

Οι χρήστες της ιντερνετικής κοινότητας reddit.com ανακάλυψαν και συζήτησαν στο forum τους μια νέα ευπάθεια των 64-bit συσκευών iPhone και iPad, κατά την οποία αν ορίσεις ως ημερομηνία την 1η Ιανουαρίου του 1970, καταλήγεις με ένα «νεκρό» προϊών στα χέρια σου.

Σε περίπτωση που ορίσουμε την συγκεκριμένη ημερομηνία, η συσκευή μας παύει να λειτουργεί φυσιολογικά. Αν μάλιστα την απενεργοποιήσουμε και προσπαθήσουμε να την ανοίξουμε ξανά, θα διαπιστώσουμε πως παραμένει κολλημένη στην οθόνη έναρξης με το χαρακτηριστικό λευκό φόντο και το μαύρο μήλο, χωρίς να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες ενεργοποίησης.

Μετά το reboot, η iOS συσκευή μπαίνει σε DFU mode και παρότι μπορεί να αναγνωριστεί από το iTunes, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Όπως υποστηρίζουν οι χρήστες, μάλιστα, το bug επηρεάζει όλα τα μοντέλα από το iPhone 5 και το iPad Air μέχρι τα νεότερα μοντέλα.

Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με χρόνο UNIX, που είναι ένας τυποποιημένος μετρητής για τα δευτερόλεπτα από 1 Ιανουαρίου 1970. Μετά τη δημοσίευση του προβλήματος, δεν ήταν λίγοι οι «περίεργοι» που θέλησαν να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα, δοκιμάζοντας να ρυθμίσουν τη συσκευή τους στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μέγα λάθος!

Ό λόγος; Για να επαναφέρετε τη συσκευή σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα της Apple όπου θα πρέπει να… εξηγήσετε στους τεχνικούς το ότι πειραματιζόσασταν με τις αντοχές της.

Καλύτερα να μην το δοκιμάσετε λοιπόν.

Διαβάστε περισσότερα:

Θέλετε να εξομολογηθείτε και ψάχνετε παπά; Υπάρχει εφαρμογή κινητού (και) γι αυτό! - Κεντρική Εικόνα
Νιώθετε μια ξαφνική ακατάσχετη ανάγκη να εξομολογηθείτε τις αμαρτίες σας, αλλά επειδή δεν είσθε εξοικειωμένοι με τις μετάνοιες, δεν έχετε ιδέα που θα βρείτε παπά και μάλιστα...
Το The Last Guardian είναι η απόλυτη εμπειρία στο PS4! - Κεντρική Εικόνα
Στεκόμαστε, ως μικρό αγόρι που μιλά μια φανταστική γλώσσα, στην άκρη μιας σπασμένης σκάλας, στα πέριξ ενός πύργου, εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Δεν γίνεται να κατεβούμε...
Αυτό είναι το πιο εθιστικό βίντεο για το 2016 που θα κάνει τους λάτρεις της Apple να... κλάψουν (vid) - Κεντρική Εικόνα
Μήπως είμαστε εθισμένοι στα βίντεο καταστροφής; Ποιος ξέρει… το μόνο βέβαιο είναι ότι το compilation που η ιστοσελίδα BoredPanda μας παρουσίασε μπορεί δικαίως να θεωρηθεί το πιο…...

Best of internet