Φόρμα αναζήτησης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπορεί να γίνει ο Πρετεντέρης εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ;

Τετάρτη, 15. Ιουνίου 2016 - 15:31
Μπορεί να γίνει ο Πρετεντέρης εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ; - Κεντρική Εικόνα

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο ίντερνετ ένα σενάριο: ότι, στο πλαίσιο του εσωκομματικού ανασχηματισμού της ΝΔ που κάποια στιγμή μπορεί και να γίνει (όχι πάντως πριν από τη ΔΕΘ, αν θέλετε τη γνώμη μου), θα αλλάξει και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Μάλιστα, ήδη ξεκίνησε να διατρέχει την πιάτσα ένα όνομα: Γιάννης Πρετεντέρης. Ναι, καλά διαβάσατε, ο σχολιαστής του Mega και αρθρογράφος των Νέων και του Βήματος.

Ομολογώ πως πριν κάνω καν ρεπορτάζ και τα σχετικά τηλέφωνα, δεν πίστευα πως υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να έχει τόσο αυτοκτονικές τάσεις και να ταυτίσει την επικοινωνία της με ένα πρόσωπο που, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, έχει μια ιδιαίτερα αρνητική πόλωση σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Εκ του ρεπορτάζ τώρα, έμαθα πως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πρετεντέρης έχουν φάει και μαζί, στο πλαίσιο επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ με πλειάδα δημοσιογράφων. Εντάξει, δεν είναι άλλωστε μυστικό πως οι σχέσεις Πρετεντέρη-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θερμοκρασίες βαρομετρικού χαμηλού. Από εκεί και πέρα όμως τίποτα!

Ούτε ειλημμένη απόφαση για ανασχηματισμό υπάρχει, αν και υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις για ένα «φρέσκο ξεκίνημα», ούτε έχει αποφασιστεί με κανέναν τρόπο η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου. Και, αν πιστέψω πως ακόμα στον τρίτο όροφο της Συγγρού διατηρούν εχεφροσύνη ως προς το πώς παίρνουν αντιδράσεις, το σενάριο Πρετεντέρη μου φαίνεται ευφάνταστο, αν θέλω να είμαι καλόπιστος, προβοκατόρικο, αν θέλω να είμαι καχύποπτος. Άλλωστε, οι αντιδράσεις που θα προκαλούσε εντός και εκτός ΝΔ θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα πιθανά επικοινωνιακά οφέλη, αν πειστούμε πως υπάρχουν.

Τείνω, συνεπώς,  να πιστέψω πως αυτή η φήμη είναι αυτό που καλοκαιριάτικα ορίζεται ως «να’ χαμε, να λεγαμε…». Ιδίως, αν πιστέψω την έκπληξη συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, όταν τους μετέφερα τη σχετική φήμη.

Διαβάστε περισσότερα:

Δέρβος και Καρασαρίνης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ- Εκτός κούρσας ο Θανάσης Βαμβίνης - Κεντρική Εικόνα
Σε κούρσα για δύο υποψηφίους αναδεικνύεται η μάχη για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, καθώς η καταστατική διάταξη για 120 υπογραφές για κάθε υποψηφιότητα βγάζει εκτός παιχνιδιού τον πρώτο...
Δύο κεντρικές αλλαγές στο νέο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ- Αφορούν την εκλογή προέδρου και την Κ.Ε.  - Κεντρική Εικόνα
Με δύο σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκε πριν από λίγο το νέο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ, οι οποίες αφορούν τον τρόπο εκλογής προέδρου, αλλά και τη δομή της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Πιο...
Την αποπομπή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών από τη ΝΔ απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Εικόνα
Να αποπέμψει τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο από τον κομματικό μηχανισμό καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκφραση ακραίων θέσεων σε παρουσίαση βιβλίου. Συγκεκριμένα...

Best of internet