Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Σοκολατένιο γλυκό... για τη νηστεία - Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει νηστίσιμο brownie με ταχίνι

Πέμπτη, 27. Μαρτίου 2014 - 15:32
Σοκολατένιο γλυκό... για τη νηστεία - Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει νηστίσιμο brownie με ταχίνι - Κεντρική Εικόνα

Από τη μία έχουμε την επιθυμία μας για γλυκό με σοκολάτα και από την άλλη τη νηστεία. Ένας τρόπος να τα συνδυάσουμε δεν υπάρχει ρε παιδιά; Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την απάντηση με αυτό το σαν αρτίσιμο brownie με σοκολάτα και ταχίνι.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 150 γραμμάρια ταχίνι
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. καρύδι ολόκληρο
  • 50 γραμμάρια κονιάκ
  • λίγο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • 
 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε να πάρε βράση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι (ή στο φούρνο μικροκυμάτων)
  • 

 Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, το ταχίνι, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.
  • Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα και αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 25Χ30, αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει ένα μαχαίρι από τη μέση του γλυκού καθαρό.

Διαβάστε περισσότερα:

Δροσερή & Χορταστική! Συνταγή για σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και φέτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο  - Κεντρική Εικόνα
Μυρωδάτη με καρπούς και καλούδια από το μποστάνι… Υλικά 3 φλ. baby σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο 2 μέτρια πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½  φλ σπόροι ροδιού 1...
Γλύκισμα! Συνταγή για σαραγλί Θεσσαλονίκης από τον Άκη Πετρετζίκη  - Κεντρική Εικόνα
  Τραγανό και κολασμένα νόστιμο… Υλικά Για το σιρόπι 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 300 γρ. νερό 1 στικ κανέλας 50 γρ. γλυκόζη ή μέλι 6 ολόκληρα γαρύφαλλα Φλούδα από 1 λεμόνι 1 κ.σ....
Μύρισε θάλασσα! Συνταγή για μυδοπίλαφο από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σιγά σιγά και τον ήλιο να πρωταγωνιστεί, η επιθυμία για ουζάκι και θαλασσινά μεγαλώνει. Υλικά 300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα 300 γρ. ψίχα...

Best of internet