Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΕΘΝΗ

Γι΄ αυτό δεν γίναμε Δανία του Νότου: Η Νορβηγία η «πιο ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 10:04
Γι΄ αυτό δεν γίναμε Δανία του Νότου: Η Νορβηγία η «πιο ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου - Κεντρική Εικόνα

Η Νορβηγία είναι πλέον η «πιο ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου, στην Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα.

Σύμφωνα με την έκθεση που εκπονείται από την Ανάπτυξη Δικτύου Αειφόρων Λύσεων (SDSN), οι Σκανδιναβοί πολίτες γενικότερα είναι και οι πιο ικανοποιημένοι από το επίπεδο ζωής τους. 

Αντιθέτως, οι πολίτες στην υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και την Υεμένη, είναι οι λιγότερο ευτυχείς από τους πολίτες 155 συνολικά χωρών που περιλαμβάνονται στην πέμπτη ετήσια έκθεση.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση (από την 96η το 2016), αλλά είναι ταυτόχρονα στην τρίτη θέση των χωρών που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των πολιτών της από τη διετία 2005-2007 μέχρι τη διετία 2014-2016, με μόνο τη Βενεζουέλα και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία να την ξεπερνούν.

Στην πρώτη δεκάδα, μετά τις Νορβηγία και Δανία, βρίσκονται Ισλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ολλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία.

Στην τελευταία δεκάδα βρίσκονται, αντίθετα, το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόνγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρουντί και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Ενδεικτικά, η Γερμανία βρίσκεται στην 16η θέση, στην 19η το Ηνωμένο Βασίλειο, στην 31η η Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ υποχώρησαν μια θέση και βρίσκονται πλέον στην 14η θέση.

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι δείκτες: το ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία, η γενναιοδωρία, η κοινωνική στήριξη και η απουσία διαφθοράς σε κυβέρνηση και επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

Αμόν: Η Μέρκελ θέλει μεταρρύθμιση της ευρωζώνης - Κεντρική Εικόνα
Η Άγγελα Μέρκελ είναι ανοικτή στη συζήτηση για τον εκδημοκρατισμό των αποφάσεων που λαμβάνονται στην ευρωζώνη, δήλωσε την Τρίτη στο Βερολίνο ο σοσιαλιστής υποψήφιος στις γαλλικές...
Κυρώσεις στην Rosneft επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Κεντρική Εικόνα
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφαση του επέβαλε κυρώσεις στην μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft , Διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Ίγκορ Σέτσιν, οποίος θεωρείται...
Nα μην αναμιχθεί στο δημοψήφισμα κάλεσε την ΕΕ o Γιλντιρίμ  - Κεντρική Εικόνα
Η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρώπη να μην αναμιχθεί στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου...

Best of internet