Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΕΘΝΗ

Γι΄ αυτό δεν γίναμε Δανία του Νότου: Η Νορβηγία η «πιο ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 10:04
Νορβηγία: Αρνείται ανάμειξη με εγκληματικές δραστηριότητες ο 17χρονος Ρώσος - Κεντρική Εικόνα

Η Νορβηγία είναι πλέον η «πιο ευτυχισμένη» χώρα του κόσμου, στην Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα.

Σύμφωνα με την έκθεση που εκπονείται από την Ανάπτυξη Δικτύου Αειφόρων Λύσεων (SDSN), οι Σκανδιναβοί πολίτες γενικότερα είναι και οι πιο ικανοποιημένοι από το επίπεδο ζωής τους. 

Αντιθέτως, οι πολίτες στην υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και την Υεμένη, είναι οι λιγότερο ευτυχείς από τους πολίτες 155 συνολικά χωρών που περιλαμβάνονται στην πέμπτη ετήσια έκθεση.

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση (από την 96η το 2016), αλλά είναι ταυτόχρονα στην τρίτη θέση των χωρών που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των πολιτών της από τη διετία 2005-2007 μέχρι τη διετία 2014-2016, με μόνο τη Βενεζουέλα και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία να την ξεπερνούν.

Στην πρώτη δεκάδα, μετά τις Νορβηγία και Δανία, βρίσκονται Ισλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ολλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία.

Στην τελευταία δεκάδα βρίσκονται, αντίθετα, το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόνγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρουντί και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Ενδεικτικά, η Γερμανία βρίσκεται στην 16η θέση, στην 19η το Ηνωμένο Βασίλειο, στην 31η η Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ υποχώρησαν μια θέση και βρίσκονται πλέον στην 14η θέση.

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι δείκτες: το ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία, η γενναιοδωρία, η κοινωνική στήριξη και η απουσία διαφθοράς σε κυβέρνηση και επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

«Η ευρωζώνη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα» - Κεντρική Εικόνα
Να εκπληρώσει η ευρωζώνη τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα, αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της ενόψει του Eurogroup, η πολιτική ομάδα των...
Μεντβέντιεφ: Συζητάμε με Ελλάδα-Βουλγαρία για το σημείο εισόδου του Turkish Stream  - Κεντρική Εικόνα
Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία όσον αφορά το σημείο εισόδου στην Ευρώπη, του αγωγού φυσικού αερίου "Turkish Stream", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο...
Μπαρνιέ: Ούτε να σκεφτώ το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών για το Brexit - Κεντρική Εικόνα
«Οι πρώτες συνομιλίες με το Λονδίνο για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θα λάβουν χώρα την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο...

Best of internet