Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι μπελάδες για Χίλαρι - «Στο φως» επί πληρωμή ομιλίες της για την Goldman Sachs

Κυριακή, 16. Οκτωβρίου 2016 - 12:51
Χίλαρι Κλίντον: Ήθελα να κλειστώ σπίτι μου με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγώ - Κεντρική Εικόνα

Τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την τράπεζα Goldman Sachs, δημοσιοποίησε το Σάββατο ο ιστότοπος WikiLeaks, ρίχνοντας φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με τους κύριους παράγοντες της Wall Street.

Το επιτελείο της Κλίντον δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που υπέκλεψαν τα WikiLeaks από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Τζον Ποντέστα. Κατηγόρησε, ωστόσο, τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές αυτές, άποψη την οποία συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και τον ιστότοπο WikiLeaks ότι βοηθά τον αντίπαλο της Κλίντον, τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Το ύφος αυτών των ομιλιών δείχνει τις απόψεις της Κλίντον για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τις σχέσεις της με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Σε ομιλία που εκφώνησε τον Οκτώβριο του 2013 για την Goldman Sachs, η Κλίντον αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να αναληφθούν ενέργειες προκειμένου να χαλιναγωγηθούν «για πολιτικούς λόγους» οι καταχρήσεις της Wall Street. «Υπήρχε επίσης μια ανάγκη για δράση για πολιτικούς λόγους. Αν έχετε εκλεγεί στο Κογκρέσο, οι άνθρωποι στην εκλογική περιφέρειά σας χάνουν τη δουλειά τους και παντού στον Τύπο λέγεται ότι φταίει η Wall Street, δεν μπορείτε να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα», είπε.

Οι ομιλίες αυτές για τον γίγαντα των τραπεζών έγιναν αφού είχε εγκαταλείψει τη θέση της ως υπουργού Εξωτερικών και προτού αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία της.

Η αποκάλυψη ότι η Κλίντον είχε δώσει ομιλίες επί πληρωμή για την Glodman Sacks ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του αντίπαλού της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σαντερς, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν μπορεί να θέσει κανόνες στις εταιρείες από τη στιγμή που αμείβεται από αυτές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον της τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατηγορώντας την ότι δεν είχε εξασφαλίσει την προστασία εσωτερικών εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης όταν χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.

Στηρίχθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό στις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δείχνουν πως η Κλίντον, στις ιδιωτικές ομιλίες της σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους το 2013 και το 2014, είχε ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και της αυτορύθμισης της Wall Street, αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει στις ομιλίες της ως υποψήφια.

Διαβάστε περισσότερα:

Σάλος με απίστευτο ρατσιστικό επεισόδιο: Τις έκλεισαν σε κλουβί και τις τραβούσαν βίντεο - Κεντρική Εικόνα
Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπάλληλοι έκλεισαν μέσα...
ΗΠΑ: Διαδήλωση υπέρ του Τύπου μπροστά στα γραφεία των New York Times	 - Κεντρική Εικόνα
Περί τους 250 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη για να υποστηρίξουν την εφημερίδα New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ, μέσα σε μία όλο και...
Δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά: Το Ιράν ξεκίνησε ναυτικά γυμνάσια στον Περσικό Κόλπο  - Κεντρική Εικόνα
Ναυτικές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, αλλά και τον Ινδικό ωκεανό ξεκίνησε την Κυριακή το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις διοικητή του ναυτικού της Τεχεράνης. Οι ασκήσεις αυτές...

Best of internet