Γιατί γεμιστά δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά και… γλυκό!
Τι θα χρειαστείτε
- μήλα: 4 μεγάλα
- βερίκοκα ή χουρμάδες: 50 γρ., ξερά, ψιλοκομμένα
- βούτυρο: λίγο
- ζάχαρη ή μέλι: 25 γρ.
- κανέλα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γλυκό σαμιώτικο κρασί: 4-5 κουταλιές της σούπας
- κρέμα γάλακτος: λίγη (προαιρετικά)
Πως θα τα φτιάξετε
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα. Αναμειγνύετε τα βερίκοκα ή τους χουρμάδες με τη ζάχαρη ή το μέλι και την κανέλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και τοποθετείτε τα μήλα. Τα γεμίζετε με το μείγμα των ξηρών φρούτων και τα περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα.
Μόλις μαλακώσουν τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε με κρέμα γάλακτος.
Follow Koolnews.gr στο Google News