Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Δεκ 16, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο
food

Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 4 Μαΐου, 2022 2:03 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 4 Μαΐου, 2022
Share
SHARE

Ζυμαρικό δίχως τυρί δεν πάει, αλλά επειδή είμαστε της υπερβολής σε αυτά τα ριγκατόνι θα βάλουμε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα τυριά. Και δεν υπερβάλλουμε καθόλου.

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό ριγκατόνι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 50 γρ. τυρί Fontina
  • 50 γρ. τυρί Gorgonzola
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε τα ριγκατόνι σας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
  • Τρίψτε τα τυριά σε ένα μπωλ, και βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ικανό να χωρέσει τα rigatoni σας. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε τα τυριά σας και ανακατέψτε καλά.
  • Δουλέψετε με υπομονή το μείγμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με βελούδινη υφή. Αν δείτε πως στεγνώνει πολύ η σάλτσα σας, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο γάλα.
  • Ρίξτε τα σουρωμένα ριγκατόνι σας στο τηγάνι με τη σάλτσα των 4 τυριών και συνεχίστε να δουλεύετε ανάλαφρα το μείγμα ώστε η κρέμα των τυριών να δέσει με τα ζυμαρικά.
  • Κατεβάστε από τη φωτιά τα rigatoni σας με τη σάλτσα των τεσσάρων τυριών και βάλτε τα σε πυρίμαχα σκεύη (πήλινα). Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο grill ώστε να γίνουν γκρατινέ. Έτσι θα απελευθερωθούν τα αρώματα κάθε τυριού και θα σχηματιστεί μια λεπτή τραγανή κρούστα σε κάθε σκεύος. Σερβίρετέ τα ζεστά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:ριγκατονι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
10°C
Athens
clear sky
11° _ 9°
84%
Τρ
15 °C
Τε
16 °C
Πε
16 °C
Πα
16 °C
Σα
15 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Από τους 5,4 τόνους κοκαΐνης στο νέο ναρκωσκάφος: Η σκοτεινή διαδρομή του «Έλληνα Εσκομπάρ»

Kool Team
4 Min Read

Κυψέλη: Σοκ από το μαχαίρωμα ανήλικης μέσα σε σχολείο – «Έκανα λάθος, το έχω μετανιώσει» λέει η 16χρονη

Kool Team
3 Min Read

Πίσω από το μακελειό στην παραλία Μπόντι: Πώς πατέρας και γιος οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση – Ταξίδια, ακραία ιδεολογία και ένα καλά κρυμμένο σχέδιο

Kool Team
4 Min Read

Χαλκιδική: Στον ανακριτή τρεις αστυνομικοί για υπόθεση χρηματισμού – Στο επίκεντρο τροχονομικές «εξυπηρετήσεις»

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

food

Μακαρόνια με κιμά: Διαχρονική αξία στην κουζίνα – Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

2 Min Read
food

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο

2 Min Read
Σαλάτα με τόνο
food

Ώρα για δίαιτα! Σαλάτα με τόνο. Η πιο νόστιμη τονοσαλάτα γίνεται στο σπίτι

1 Min Read
food

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Το παστέλωσε. Συνταγή για το πιο νόστιμο… σπιτικό παστέλι με φιστίκια.

1 Min Read
food

Συνταγή για σπιτικό παγωτό: Το μυστικό για το απόλυτο σπιτικό παγωτό

2 Min Read
food

Μύρισε Μεσόγειος! Συνταγή για φιλέτο ψαριού με μαύρες ελιές και σάλτσα ντομάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

1 Min Read
food

Φτιάξε το τέλειο Rib Eye στο τηγάνι. Πως θα ψήσεις φιλέτο στο σπίτι με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

3 Min Read
food

Παγωτό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες; Ποια παγωτά παχαίνουν λιγότερο;

4 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?