in

DIY Σπιτική σοκολάτα συνταγή: Φτιάξε σπιτική σοκολάτα με τη βοήθεια του Βασίλη Τζίμα

Όταν μιλάμε για γλυκιά απόλαυση, σκέφτεσαι αμέσως σοκολάτα! Αυτή τη λαχταριστή  «αμαρτία» στην οποία δεν αντιστέκεται κανείς. Γι’ αυτό ο executive chef του «Mandarin», Βασίλης Τζίμας, σου δείχνει το δρόμο να φτιάξεις τη δική σου σπιτική σοκολάτα  Gianduja!

Υλικά

Διαφήμιση
  • 285 γραμμ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
  • ¼ φλιτζ. ζάχαρη
  • 450 γραμμ. σοκολάτα bitter ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ¾ κουταλάκι αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Αφού κρυώσουν, τα περνάμε από το μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία πάστα. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζουμε το μπεν μαρί απ’τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως με τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε στο μίγμα την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και μετά την πάστα φουντουκιού. Βάζουμε το μίγμα σε βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 4 μέρες.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Ποιος Elon Musk; Ταξίδι στο διάστημα με αερόστατο του κλέβει τους πελάτες. Πόσο κοστίζει;

Φως στο Τούνελ: Σημαντικές αποκαλύψεις από την αδελφή του Θύμιου Μπουγά – Νέα στοιχεία για το θρίλερ της Πάτρας