in

Ροδοψημένες πατάτες φούρνου με λιωμένη παρμεζάνα και ελαιόλαδο

Νόστιμο, γρήγορο και πάνω απ’ όλα οικονομικό! Το πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με απλά και καθημερινά υλικά, που πάντα βρίσκονται στην κουζίνας σας.
Τι θα χρειαστείτε:

• 9-10 μικρές πατάτες φούρνου

• 3-4 κουταλιές της σούπας με τριμμένη παρμεζάνα

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πως θα το ετοιμάσετε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο . Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τις πατάτες να βράσουν μέσα σε αυτή για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε το νερό και αφήστε τες να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, κόψτε τες στα τέσσερα και αλείψτε τες με λάδι, σκόρδο σκόνη, με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τες καλά, μαζί και με την παρμεζάνα, και μετά, τοποθετείστε τες σε ένα ταψί, το οποίο έχετε περάσει με λίγο λάδι.

Αφήστε να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο, προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι, πιπέρι και τον φρέσκο μαϊντανό. Είστε έτοιμοι!

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]