Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Νοέ 21, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο
food

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 24 Δεκεμβρίου, 2020 5:03 μμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 24 Δεκεμβρίου, 2020
Share
SHARE

Τo συκώτι στην πιο γευστική συνταγή που έχετε δοκιμάσει! Μια συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο2 κλ. δεντρολίβανο2 σκελίδες σκόρδοελαιόλαδο για το σοτάρισμααλάτι και πιπέρι400 γρ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο180 γρ. ξύδι βαλσάμικο φτηνό (μπορεί και λιγότερο ανάλογα πόσο δυνατό είναι το ξύδι)30 γρ. ζάχαρη100 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συκώτι
Αφαιρούμε τη μεμβράνη του συκωτιού σηκώνοντας την άκρη με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει λίγο χρόνο για να γίνει σωστά. Μπορείτε βέβαια να την αφαιρέσετε αφού κόψετε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Καλό
θα είναι μετά να το έχετε για μερικές ώρες μέσα σε γάλα μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο για να φύγουν οι τοξίνες από το αίμα που τυχόν έχει μείνει και να μην μυρίζει. Αφαιρούμε από το γάλα και κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Λαδώνουμε ελαφρά το συκώτι και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και βάζουμε το συκώτι μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και σοτάρουμε το συκώτι για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.
Για το λάχανο
Βάζουμε το λάχανο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας αν θέλουμε.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Άκης Πετρετζίκηςκοκκινο λάχανοΣυκώτι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
20°C
Athens
scattered clouds
21° _ 19°
80%
7 km/h
Πα
20 °C
Σα
21 °C
Κυ
18 °C
Δε
17 °C
Τρ
18 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

food

Εορταστικό κοκτέιλ με χρώμα και άρωμα! Συνταγή για μοχίτο με ρόδι

1 Min Read
food

DIY Σπιτική σοκολάτα συνταγή: Φτιάξε σπιτική σοκολάτα με τη βοήθεια του Βασίλη Τζίμα

1 Min Read
Κοτόπουλο Κατσιατόρε
food

Κοτόπουλο Κατσιατόρε. Τιναφτορε;

1 Min Read
food

Μακαρόνια με κιμά: Η κλασική συνταγή που αγαπάμε όλοι!

1 Min Read
food

O Άκης Πετρετζίκης στρώνει τραπέζι! Συνταγή για πίτσα με λουκάνικα

3 Min Read
food

Μεσογειακή! Συνταγή για τάρτα με ντομάτα από τον Τάσο Αντωνίου

1 Min Read
food

Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη

4 Min Read
food

Σκέτη γλύκα! Συνταγή για τσουρέκι με φουντούκια και σοκολάτα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?