in

Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια εύκολη ,γευστική και χορταστική πρόταση για τους λάτρεις του ρυζιού. Απλό στην ετοιμασία, το πιάτο αυτό είναι σίγουρο πως θα αφήσει ικανοποιημένους τόσο εσάς, όσο και τους καλεσμένους σας.

Τι θα χρειαστείτε (4 άτομα):

Διαφήμιση

375 γραμμ. ρύζι
300 γραμμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φέτες
250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2/3 φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
3 κ.σ. sour cream
1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε 1.25 λίτρα νερό
20 γραμμ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πως θα το ετοιμάσετε:

Βράζετε το ζωμό, χαμηλώνεται τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε για μισό ακόμα λεπτό. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και προσθέτετε το κρασί
Μόλις απορροφηθεί το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι ζωμό.
Μόλις απορροφηθεί κι αυτό, προσθέτετε άλλο 1/2 φλιτζάνι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία (να προσθέτετε 1/2 φλιτζ. ζωμό όταν απορροφάται) για 20-25 λεπτά, μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες.

Διαφήμιση

Προσθέτετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και λίγο ακόμη ζωμό.
Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τη sour cream, το μαϊντανό και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και αφήνετε για άλλα 2 λεπτά πριν σερβίρετε, προσθέτοντας έξτρα παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]