Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Σεπ 5, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Ταχίνι: Πλούσια σε γεύση και αρώματα!
food

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια και Ταχίνι: Πλούσια σε γεύση και αρώματα!

Νάνσυ Παναγιώτου
Last updated: 25 Απριλίου, 2024 10:54 μμ
Νάνσυ Παναγιώτου
Published: 25 Απριλίου, 2024
Share
SHARE

Η μαγειρίτσα, το παραδοσιακό πιάτο του Πάσχα, αποκτά μια vegan εκδοχή που είναι εξίσου νόστιμη και λαχταριστή! Με αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα πιάτο, ιδανικό για το πασχαλινό τραπέζι ακόμα και για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή.

Διαφήμιση

Υλικά

  • 2 κιλά μανιτάρια, ψιλοκομμένα (ποικιλία από πορτομπέλο, άσπρα ή και άλλα)
  • 1 ματσά φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μικρό μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 ματσά άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 1 καρότο, κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 1 πατάτα, κομμένη σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικό)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα μανιταριών: Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο (1,5 κουταλιά σούπας) σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια στην άκρη.
  2. Φόντο λαχανικών: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1,5 κουταλιά σούπας). Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο και την πατάτα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Χυμός λαχανικών: Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών, αν χρησιμοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
  4. Προσθήκη υλικών και μαγείρεμα: Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα μπαχαρικά (αλάτι και πιπέρι). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μισοκλειστό καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Αρωματισμός και πήξιμο: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Αν θέλουμε μια πιο πηχτή υφή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον ταχίνι σταδιακά, δοκιμάζοντας μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή πυκνότητα.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη vegan μαγειρίτσα ζεστή και απολαμβάνουμε τα υπέροχα αρώματα και τη νοστιμιά της!

Συμβουλές

  • Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως πράσινα φασόλια, αρακά ή σέλινο.
  • Για πιο έντονη γεύση μανιταριών, μπορείτε να σοτάρετε τα μανιτάρια σε ξεχωριστό τηγάνι με λίγο βούτυρο vegan πριν τα προσθέσετε στη μαγειρίτσα.
  • Αν δεν έχετε ζωμό λαχανικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό με 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο μέσα.

Διαφήμιση
TAGGED:veran μαγειρίτσαΜαγειρίτσα με Μανιτάρια και Ταχίνι
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
31°C
Athens
few clouds
32° _ 29°
43%
8 km/h
Πα
30 °C
Σα
32 °C
Κυ
32 °C
Δε
31 °C
Τρ
31 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σοκ στον Νέο Κόσμο: Ένα ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό σε διαμέρισμα, με τις πρώτες ενδείξεις να «δείχνουν» δολοφονία και αυτοκτονία.

Kool Team
3 Min Read

Η νίκη της Βοσνίας αλλάζει τα δεδομένα: Το κρίσιμο σταυροδρόμι της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ

Kool Team
3 Min Read

Τραγωδία στην Κωνσταντινουπόλεως: Πεζός παρασύρθηκε θανάσιμα από τρένο – Επιχείρηση ανάσυρσης σε εξέλιξη

Kool Team
2 Min Read

Επικίνδυνος ελιγμός στον ΒΟΑΚ: Οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα για τριπλή προσπέραση – Η μετωπική αποφεύχθηκε οριακά

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Είναι πολύχρωμη και… κάνει κοκοκο: Η απίθανη κοτόπιτα με πιπεριές που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

2 Min Read
food

Ταραμοσαλάτα και ξερό ψωμί – Η συνταγή για ταραμοσαλάτα. Ένα έδεσμα της τελευταίας στιγμής

1 Min Read
food

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο. H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει ζακυνθινό παστίτσιο

2 Min Read
μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα με μέλι
food

Σκέτη γλύκα! Χοιρινή Μπριζόλα στα κάρβουνα με μέλι & θυμάρι

1 Min Read
food

Ομελέτα με σολομό και Philadelphia

2 Min Read
food

4 Φαγητά που λατρεύουν τα παιδιά και μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα:

2 Min Read
food

Μυρωδάτο & λαχταριστό! Συνταγή για χταπόδι στιφάδο

1 Min Read
φοκάτσια με ελιές
food

Ένα ψωμάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Συνταγή για φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?