Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Ιούλ 15, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη
food

Κόκκινο του πάθους και της γεύσης! Συνταγή για red velvet cake από τον Άκη Πετρετζίκη

Άννα Μακρή
Last updated: 14 Φεβρουαρίου, 2024 10:30 πμ
Άννα Μακρή
Published 14 Φεβρουαρίου, 2024
Share
SHARE

Το ιδανικό σκηνικό για την Valentines day συμπληρώνεται από ένα θεϊκό red velvet cake…

Υλικά

Για το cake

  • 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

 

Για το frosting τυριού

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

 

Για την βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

.

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε ένα ταψί 30 x 40, στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα μας, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Για το frosting: Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα, τότε την αφαιρούμε από το μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη βουτυρόκρεμα:  Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό  μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Όταν είναι έτοιμο το μοιράζω σε δύο μικρά μπολ. Βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχω ένα κόκκινο μείγμα.

Για τη σύνθεση: Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι (ιδανικά το πιάτο φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκ).

Κόβουμε το παντεσπάνι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι. Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.

Στο τέλος, θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια.  Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, ρίχνουμε λίγο από το frosting και απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα τo υπόλοιπο frosting.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να σφίξει.  Όταν η τούρτα μας έχει παγώσει, παίρνουμε την άσπρη βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της.

Στη συνέχεια, παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα. Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει.

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Άκης Πετρετζίκης
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
35°C
Athens
clear sky
36° _ 34°
26%
8 km/h
Τρ
35 °C
Τε
35 °C
Πε
36 °C
Πα
35 °C
Σα
35 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

food

Αυγό: Πόσο δύσκολο είναι να το τηγανίσεις σωστά; Αναλυτικές οδηγίες για το τηγανητά αυγά

2 Min Read
food

Συνταγή: Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη λαδόκολλα με τραγανά πατατάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

1 Min Read
food

Το απόλυτο σνακ: Τοστ με κοτόπουλο, φέτα και φρέσκια ιταλική μοτσαρέλα

1 Min Read
food

Νηστίσιμη διατροφή: Πώς να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά κατά τη νηστεία

2 Min Read
food

Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος μαγειρεύει για το Koolnews – Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι & cottage

1 Min Read
food

Ο Masterchef Γιάννης Αποστολάκης μας σερβίρει στο KoolNews.gr αχνιστά μύδια

1 Min Read
food

Σπιτικοί λουκουμάδες: Η παραδοσιακή συνταγή βήμα βήμα

3 Min Read
food

Διατροφή για καύση λίπους: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?