in

Umami: Η γεύση-μυστήριο που βοηθά στην άμεση απώλεια κιλών

ουμαμι

Νομίζατε πως υπάρχουν μόνο τεσσάρων ειδών γεύσεις; Κάνατε λάθος. Τι θα λέγατε αν στο γλυκό, το ξινό, το αλμυρό και το πικρό προσθέταμε και το … umami;

Το umami αφήνει μια ήπια αίσθηση στον ουρανίσκο που είναι δύσκολο να περιγραφεί. Είναι απολαυστική αν συνδυαστεί με ταιριαστά αρώματα, προκαλώντας έντονη έκκριση σάλιου και μια αίσθηση απαλότητας στη γλώσσα. Ο λαιμός, ο ουρανίσκος και το πίσω μέρος του στόματος διεγείρονται πολύ και έχουμε την αίσθηση πως η τροφή που καταναλώνουμε είναι ασυνήθιστα γευστική.

Διαφήμιση

Το umami έχει την ιδιότητα να μειώνει αισθητά την όρεξή μας και να μας αφήνει χορτάτους για πολλές ώρες. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν την άμεση απώλεια κιλών με τρόπο που δεν καταπονεί τον οργανισμό μας.

Το umami κρύβεται στο πράσινο τσάι, τη ντομάτα, τα μανιτάρια, τα φύκια και… τις τρούφες. Καλά διαβάσατε.

Η ένοχη απόλαυσή σας θα σας δημιουργεί από εδώ και στο εξής λιγότερες τύψεις, αλλά καλό α ήταν να μη χάσετε το μέτρο γιατί τα αποτελέσματα δε θα σας ικανοποιήσουν.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Έλενα Παπαρίζου: Η φωτογραφία απο το 1987. Δες την πριν 34 χρόνια

Viral Φωτογραφία: Όταν η Μάιλι Σάιρους εμφανίστηκε με πλαστικό πέος για μύτη