in

Σπιτικοί λουκουμάδες: Η παραδοσιακή συνταγή βήμα βήμα

Αυτή η συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες είναι εύκολη, γρήγορη και απαιτεί απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Είτε τους προτιμάτε σκέτους, είτε με μέλι, σιρόπι σοκολάτας ή κανέλα, οι σπιτικοί λουκουμάδες είναι μια τέλεια επιλογή.

Ας φτιάξουμε λοιπόν μαζί ζεστούς, σπιτικούς λουκουμάδες και ας απολαύσουμε μια γλυκιά στιγμή!

Διαφήμιση

Υλικά:

  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας
  • Άφθονο λάδι για τηγάνισμα, κατά προτίμηση καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια.
  2. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και ρίξτε το μείγμα της μαγιάς.
  3. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα και σταδιακά προσθέστε το υπόλοιπο χλιαρό νερό ή όσο «πάρει», μέχρι να φτιάξετε ένα μέτριο χυλό σχετικά πυκνό.
  4. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη ή καθαρή πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό μέρος (κοντά σε καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30-45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεστάνετε αρκετό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Βουτήξτε την αριστερή παλάμη σας στο χυλό και πιέζοντας προς τα πάνω δημιουργήστε μια στρογγυλή μπάλα από ζύμη.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας βουτηγμένο στο λάδι, κόψτε κομμάτια από τη ζύμη και ρίξτε τα στο καυτό λάδι.
  8. Τηγανίστε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  9. Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το λάδι.
  10. Σερβίρετε τους ζεστούς και περιχύνετε με μέλι, σιρόπι σοκολάτας ή κανέλα.


Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στη ζύμη για έξτρα άρωμα.
  • Αν θέλετε οι λουκουμάδες σας να είναι πιο αφράτοι, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας ρακί ή ούζο στη ζύμη.
  • Μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι σοκολάτας βράζοντας 100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος με 100 γραμμάρια ζάχαρη και 50 ml νερό για 5-10 λεπτά.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τους λουκουμάδες με τριμμένο καρύδι ή φιστίκι.

Καλή όρεξη!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Συναισθηματική απιστία: Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Τα 3 ζώδια που είναι πιο πιθανό να παραμείνουν φίλοι με τους πρώην τους