Είχε απλώσει τα πόδια της στο ταμπλό του αυτοκινήτου και απολάμβανε τη βόλτα! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ…

Ήταν μια εκδρομή με το αυτοκίνητο όπως όλες οι άλλες – οδηγούσε το αγόρι της, αυτή είχε βάλει το κάθισμά της στην ανάκλιση και ο ήλιος μόλις είχε αρχίσει να δύει.

Μέσα σε ένα λεπτό όμως, η ζωή της 26χρονης Bethany Benson άλλαξε για πάντα…

LinkedinLinkedin

Πριν τις 2 Αυγούστου του 2010, η Benson ήταν φοιτήτρια πανεπιστημίου με όλη τη ζωή μπροστά της. Μιλούσε άπταιστα Γαλλικά και είχε σχεδόν ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιστορία, τα Γαλλικά και την Εκπαίδευση στο Trent University. Είχε σκοπό να γίνει καθηγήτρια.

Ένα τραγικό ατύχημα με το αυτοκίνητο όμως και η απόφασή της να απλώσει τα πόδια της στο ταμπλό, τα άλλαξαν όλα αυτά.

Η Benson δε θυμάται το ατύχημα, απλά της είπαν πως προκλήθηκε πανικός όταν μια μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με ένα μικρό αμάξι και ένα άλλο όχημα «πλακώθηκε» στα φρένα για να αποφύγει το χάος μπροστά του, με αποτέλεσμα το αμάξι τους να συγκρουστεί στο πίσω μέρος του.

facebook.comfacebook.com

Το αγόρι της και η ίδια επέζησαν σαν από θαύμα, αλλά επειδή τα πόδια της βρισκόταν στο ταμπλό υπέστει σοβαρά τραύματα που διαφορετικά θα είχε αποφύγει.

Οι αερόσακοι παρέχουν προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά σύμφωνα με το NHTSA, επειδή ανοίγουν πάρα πολύ γρήγορα, σοβαροί ή ακόμη και θανάσιμοι τραυματισμοί είναι πιθανοί σε περίπτωση που ο επιβάτης βρίσκεται υπερβολικά κοντά ή σε άμεση επαφή μαζί του όταν ανοίγει.

Screen Shot / YouTubeScreen Shot / YouTube

Επειδή λοιπόν τα πόδια της βρισκόταν ακριβώς στο σημείο 0 του αερόσακου, εκτινάχθηκαν με δύναμη στο παρμπρίζ, τα γόνατα χτύπησαν το πρόσωπό της, έσπασε τη μύτη της, 8 κόκκαλα στο αριστερό πόδι και 3 στο δεξί.

Screen Shot / YouTubeScreen Shot / YouTube

Και ακόμη χειρότερα, η σύγκρουση προκάλεσε αιμοραγία στον εγκέφαλό της…

Τα περισσότερα εξωτερικά τραύματα έχουν θεραπευτεί, αλλά ακόμη ζει με αφόρητους πόνους. Καθημερινά παίρνει άπειρα χάπια, πρέπει να φοράει πανάκριβα ορθοπεδικά παπούτσια και η αιμοραγία του εγκεφάλου είχε ανεπανόρθωτες επιπτώσεις.

«Όταν γύρισε, η κόρη μου ήταν διαφορετική«, αναφέρει η μητέρα της, Mary Lachapelle. «Έχασα για πάντα το 22χρονο γλυκό κοpίτσι που δούλευε σκληρά και παράλληλα πήγαινε και πανεπιστήμιο. Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της. Αντί αυτού, πλέον η κόρη μου είναι μια 13χρονη με προβλήματα θυμού.»

Η 55χρονη Lachapelle ήλπιζε να βγει στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια, αλλά με την κατάσταση της Benson θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να μπορέσει το παιδί της να μείνει στην ασφάλεια υγείας της.

Rogers TVRogers TV

Η Benson καταλαβαίνει πως εξαιτίας του ατυχήματος και ιδιαίτερα επειδή είχε τα πόδια της στο ταμπλό, η ζωή της δε θα είναι ποτέ πια η ίδια. Ελπίζει μόνο πως η ιστορία της θα μπορέσει να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ασφάλεια των επιβατών αυτοκινήτων.

via


Η διαφορά μεταξύ πνεύματος και ψυχής για την οποία κανείς δε μιλάει

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας επιθέματα αποτοξίνωσης