Φτιάξε το τέλειο Rib Eye στο τηγάνι. Πως θα ψήσεις φιλέτο στο σπίτι με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

πως θα ψησεις black angus φιλετο και rib eye στο τηγανι

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας το καλό μοσχαρίσιο κρέας.
Φιλέτο, κοντρα, κόντρα φιλέτο (T-bone) και Rib eye είναι κομμάτια που ευκολα θα βρείτε στα κρεοπωλεία ενώ σε πολλά θα βρείτε και παλαιωμένα κρέατα ξηρής ωρίμανσης όπως και το πολύ γνωστο Black angus.
Πρόκειται για μια ράτσα που δίνει κρέατα με ενδομυϊκό λίπος γνωστό και ως marbling Το λίπος αυτό κανει τα κρέατα μαλακα αλλα και νόστιμα
Το black angus θα τα καταλάβεις με το μάτι
Πως θα το ψήσεις όμως στο σπίτι;
Η συνταγή είναι απλή και θα χρειαστείς…

Ελαιόλαδο, βούτυρο, δέντρολίβανο, αλάτι, πιπερι

Αφήνουμε το κρέας τουλάχιστον 2 ωρες εκτος ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει χωρις τίποτα. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία και το τηγάνι κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μια κουταλιά περίπου της σούπας και βάζουμε το κρέας στο τηγάνι
Σε μισό λεπτό προσθέτουμε και το βούτυρο και ρίχνουμε και ένα κλωνάρι δεντολίβανο

πως θα ψησω μοσχαρισαι μπριζολα στο τηγανι

Μετά από 1,5 με 2 λεπτά γυρνάμε το κρέας απο την άλλη μεριά
Αφού ψηθεί και από εκει για 2 λεπτά ξαναγυρνάμε για 1-1,5 λεπτό από κάθε πλευρά και πλέον το κρέας μας θα είναι έτοιμο Medium rare

Το βγάζουμε από το τηγάνι, το αφήνουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο από το τηγάνι
Περιμένουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τουλάχσιτον 5-6 λεπτά και η συνέχεια στον ουρανίσκο

πως ψήνω μοσχαρισια μπριζολα στο τηγανι

Διάβασε περισσότερα

Παντελής Παντελίδης: Μια πρώην του στο The Bachelor μπήκε να βρει τον…ΕΡΩΤΑ