in

T-bone στα κάρβουνα: Μπριζόλα με Φιλετο και θα αναφωνήσεις «T-bone είναι αυτό;»

Υλικά για 2 άτομα

1 T-bone steak
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Διαφήμιση

Λίγο πιπέρι και αλάτι
Τηγανιτές πατάτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε το μπάρμπεκιου με δυνατή φωτιά
2. Αλείφετε την T-bone steak με ελαιόλαδο και λεμόνι και βάζετε πιπέρι

3. Ψήνετε για 6 λεπτά μίνιμουμ την κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πάχος της)
4. Η T-bone τρώγεται segnant ή appoint βάζοντας, αν θέλετε, λίγο βούτυρο στο σερβίρισμα. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές ή λαχανικά ατμού

TIP: Επειδή είναι δύσκολο να βρείτε στην αγορά T-bone, την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με μπριζόλα – με πάχος τουλάχιστον 2,5-3 εκ., γιατί αλλιώς γίνεται σκληρή σαν παντόφλα.

Διαφήμιση

Οι Έλληνες χασάπηδες σπάνια δίνουν καλές μπριζόλες μικρότερου πάχους, γιατί δεν τις σιτεύουν όπως οι Αμερικάνοι ή οι Γάλλοι.

Αν βρείτε μπριζόλα γύρω στα 3 εκ., ψήστε τη σε δυνατή φωτιά 3,5-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς την μόνο μια φορά, ώστε να μείνει μέσα ροζ και να ξεροψηθεί εσωτερικά.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ζέτα Μακρυπούλια: Απο το Ciao Ant1 στο Ρου Ζουκ. Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση στα 16 το 1993 με τη Ρούλα Κορομηλάστον Αντ1

Χριστίνα Κολέτσα: Μούσκεμα στο σπα. Η επική φωτογραφία στο instagram