Φόρμα αναζήτησης

TRAVEL

Ύμνοι CNN για το κατάφυτο ελληνικό νησί που προσφέρει καλή ζωή [εικόνες]

Σάββατο, 7. Μαΐου 2016 - 14:18
Ύμνοι CNN για το κατάφυτο ελληνικό νησί που προσφέρει καλή ζωή [εικόνες] - Κεντρική Εικόνα

Το CNN υμνεί το ελληνικό νησί που ικανοποιεί την ισχυρή ανθρώπινη επιθυμία για μια καλή ζωή. Ποιο νησί είναι αυτό; Μα φυσικά η πανέμορφη Νάξος.

Το CNN κάνει αναφορά σε προγράμματα πεζοπορίας στο νησί μέσα από μαρμάρινα μονοπάτια, εύφορες πεδιάδες και ελαιόδεντρα, από χωριό σε χωριό. Επίσης προσφέρονται προγράμματα ιππασίας στις πεδιάδες, στην παραλία και σε «ψαγμένα» σημεία στο νησί.

Οι οικογένειες εργάζονται στα χωράφια, ενώ τα χωριά στην ενδοχώρα και οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρουν στους περαστικούς μια αίσθηση του παρελθόντος και του παρόντος του νησιού.

Οι λάτρεις του kitesurfing κατευθύνονται στην παραλία Μικρή Βίγλα, η οποία έχει τους ισχυρότερους ανέμους στην Ευρώπη, λόγω του φυσικού φαινομένου που εκδηλώνεται μεταξύ Νάξου και Πάρου. Αναφορά στην παραλία Λαγκούνα, ιδανική για αρχάριους του αθλήματος.

Οι υγρότοποι του νησιού ανήκουν στη λίστα των 380 προστατευόμενων βιότοπων του δικτύου Natura 2000, καθιστώντας το ιδανικό για όσους αγαπούν την άγρια ζωή, ενώ και η υποβρύχια ζωή στις ακτές του είναι ενδιαφέρουσα με εξερεύνηση σε ναυάγια κτλ σε σχετικά ρηχά νερά.

Τέλος, το CNN δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα παραδοσιακά φαγητά του νησιού, όπως κόκορας με μακαρόνια και πίτα με σέσκουλα.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2017! Ανάμεσα τους και μία στα Βαλκάνια (pic) - Κεντρική Εικόνα
Τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2017 αποκάλυψε τo Lonely Planet! Στην κορυφή βρίσκεται το Μπορντό της Γαλλίας, στη δεύτερη το Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική, ενώ...
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το ερχόμενο τριήμερο; (pic) - Κεντρική Εικόνα
Τα στοιχεία από αεροπορικές κρατήσεις, για την ταξιδιωτική περίοδο 27.10.2016 - 30.10.2016, με ελάχιστη διαμονή 2 ημέρες, συλλέχθηκαν από την airtickets και έδειξαν τους...
Πολύ κοντά και ειδυλλιακά! Πέντε προορισμοί για την απόδραση της 28ης Οκτωβρίου (pics) - Κεντρική Εικόνα
Μία ανάσα πριν την αργία της 28ης Οκτωβρίου, έχεις ακόμα λίγο χρόνο να αποφασίσεις το που θα περάσεις το τριήμερο σου! Προορισμοί εκτός πόλης, αλλά όχι μακριά, ώστε να μην χάσεις...

Best of internet