Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ

Τετάρτη, 11. Ιανουαρίου 2017 - 9:39
Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ - Κεντρική Εικόνα

Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ λόγω αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πρώτη και επιλογών του υπουργείο Ενέργειας για την δεύτερη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Καθημερινή το υπουργείο Ενέργειας έχει προτείνει στην τρόικα να διατηρήσει το Δημόσιο το 51% της εταιρείας πουλώντας το 14% αντί του 65%.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχουν απαντήσει ακόμη και θεωρείται δεδομένο ότι εάν υιοθετηθεί η πρότασή αυτή τότε θα εξανεμιστεί το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η συμφωνία έχει κολλήσει εδώ και τέσσερις μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο καλείται να αποφασίσει για το σύννομο της σύμβασης πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της αναδόχου, ιταλικής Ferrovie.

Ειδικά για τον ΔΕΣΦΑ το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γιώργος Σταθάκης έχει στείλει ήδη επιστολή με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης στην οποία προστίθεται ότι το υπ. Ενέργειας δεν δεσμεύεται για το τι θα πράξουν τα ΕΛΠΕ σχετικά με τη διάθεση του 35% που κατέχουν στον ΔΕΣΦΑ.

Διαβάστε περισσότερα:

Mega: Αίτηση πτώχευσης από την Telmaco - Κεντρική Εικόνα
Αίτηση πτώχευσης κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιστωτής της εταιρείας, Telmaco. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη στο...
Γιατί οι επιχειρήσεις δεν θέλουν POS - Κεντρική Εικόνα
Aκατάσχετος λογαριασμός και υψηλές προμήθειες παραμένουν τα αγκάθια που απομακρύνουν μέχρι σήμερα τους επαγγελματίες να εφοδιαστούν POS. Αν και ήδη το 50% του τζίρου των μικρών...
Εγκρίθηκε η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΓΣ της ΔΕΗ - Κεντρική Εικόνα
Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η διαδικασία για τη δεύτερη φάση απόσχισης του ΑΔΜΗΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας...

Best of internet