Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ

Τετάρτη, 11. Ιανουαρίου 2017 - 9:39
Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ - Κεντρική Εικόνα

Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ λόγω αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πρώτη και επιλογών του υπουργείο Ενέργειας για την δεύτερη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Καθημερινή το υπουργείο Ενέργειας έχει προτείνει στην τρόικα να διατηρήσει το Δημόσιο το 51% της εταιρείας πουλώντας το 14% αντί του 65%.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχουν απαντήσει ακόμη και θεωρείται δεδομένο ότι εάν υιοθετηθεί η πρότασή αυτή τότε θα εξανεμιστεί το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η συμφωνία έχει κολλήσει εδώ και τέσσερις μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο καλείται να αποφασίσει για το σύννομο της σύμβασης πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της αναδόχου, ιταλικής Ferrovie.

Ειδικά για τον ΔΕΣΦΑ το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γιώργος Σταθάκης έχει στείλει ήδη επιστολή με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης στην οποία προστίθεται ότι το υπ. Ενέργειας δεν δεσμεύεται για το τι θα πράξουν τα ΕΛΠΕ σχετικά με τη διάθεση του 35% που κατέχουν στον ΔΕΣΦΑ.

Διαβάστε περισσότερα:

Στουρνάρας: Εξωστρεφής και ανταγωνιστική η βιομηχανία των τροφίμων και ποτών - Κεντρική Εικόνα
«Θεμελιώδη» χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας, τον ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων και ποτών για την ελληνική μεταποιητική βιομηχανία και την ελληνική οικονομία ευρύτερα,...
Ολοταχώς για το Euro Working Group με το βλέμμα… στο Eurogroup - Κεντρική Εικόνα
Ολοταχώς για το Euro Working Group της Πέμπτης οδεύει η ελληνική κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών και παρά τις περί του...
«Φυσιολογική κατάληξη» του τρίτου μνημονίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο - Κεντρική Εικόνα
«Η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί στη χώρα από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έχει υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος, το οποίο αποτυπώνεται στην πραγματική...

Best of internet