Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ

Τετάρτη, 11. Ιανουαρίου 2017 - 9:39
Εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ - Κεντρική Εικόνα

Στον «αέρα» φαίνεται πως είναι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΔΕΣΦΑ λόγω αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πρώτη και επιλογών του υπουργείο Ενέργειας για την δεύτερη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Καθημερινή το υπουργείο Ενέργειας έχει προτείνει στην τρόικα να διατηρήσει το Δημόσιο το 51% της εταιρείας πουλώντας το 14% αντί του 65%.

Οι θεσμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχουν απαντήσει ακόμη και θεωρείται δεδομένο ότι εάν υιοθετηθεί η πρότασή αυτή τότε θα εξανεμιστεί το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η συμφωνία έχει κολλήσει εδώ και τέσσερις μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο καλείται να αποφασίσει για το σύννομο της σύμβασης πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της αναδόχου, ιταλικής Ferrovie.

Ειδικά για τον ΔΕΣΦΑ το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γιώργος Σταθάκης έχει στείλει ήδη επιστολή με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης στην οποία προστίθεται ότι το υπ. Ενέργειας δεν δεσμεύεται για το τι θα πράξουν τα ΕΛΠΕ σχετικά με τη διάθεση του 35% που κατέχουν στον ΔΕΣΦΑ.

Διαβάστε περισσότερα:

Βάιντμαν: Η ΕΚΤ δεν θα σταματήσει ξαφνικά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων - Κεντρική Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  δεν πρόκειται να σταματήσει ξαφνικά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δήλωσε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung το μέλος της...
Πισσαρίδης: «Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει και τέταρτο Μνημόνιο» - Κεντρική Εικόνα
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτο Μνημόνιο, καθώς δύσκολα η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές πριν το 2018, έκανε λόγο ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Χριστόφορος...
Παπανάτσιου: Έρχεται νέος φόρος περιουσίας - Κεντρική Εικόνα
Τη μείωση του αφορολογήτου, με πρόβλεψη για υψηλότερο αφορολόγητο για παιδιά, την παραμονή των τεκμηρίων και των υφιστάμενων φορολογικών κλιμακίων για μισθωτούς, συνταξιούχους...

Best of internet