Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάνα

Πέμπτη, 22. Ιανουαρίου 2015 - 15:32
Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάνα - Κεντρική Εικόνα

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1/2 κ. σπαγγέτι Νο. 6
4 φακελάκια τριμμένο σαφράν (1/2 κ.γ.)
4-5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
Παρμεζάνα πολύ ψιλοτριμμένη
4 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, μέχρι να γίνουν πολύ al dente (έως 3 λεπτά)
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ζωμό λαχανικών να βράσει μαζί με το σαφράν, προσθέτετε το σπαγγέτι και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Μόλις μειωθούν τα υγρά και μαγειρευτεί το σπαγγέτι (παραμένοντας, όμως, al dente), προσθέτετε το βούτυρο και πασπαλίζετε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο ζωμός με την παρμεζάνα να γίνουν μια απαλή σάλτσα
3. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με το χοντροτριμμένο πιπέρι

Tip: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαφράν σε ίνες, μουλιάστε 1/2 κ.γ. σε 1/2 φλιτζ. ζεστό ζωμό λαχανικών

Διαβάστε περισσότερα:

Athens Fine Drinking by World Class - Κεντρική Εικόνα
 Το ταξίδι εξερεύνησης στον κόσμο του fine drinking μόλις ξεκίνησε! Επιβιβαστείτε! Πλήθος κόσμου κατέκλεισε από νωρίς το ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου επί της...
Η εξωτική! Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο και ανανά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Δοκίμασε αυτόν τον απίθανο συνδυασμό κοτόπουλο – ανανά… Υλικά 400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα 2 μικρά στήθη κοτόπουλο, μαγειρεμένα κομμάτια 1 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου 3 φέτες...
Χωρίς ζύμωμα! Συνταγή για ψωμί από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Όταν το ζύμωμα γίνεται παιχνιδάκι με τις οδηγίες του Άκη! Υλικά 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 ml μαύρη μπύρα 80 ml ελαιόλαδο...

Best of internet