Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάνα

Πέμπτη, 22. Ιανουαρίου 2015 - 15:32
Σπαγγέτι με σαφράν και παρμεζάνα - Κεντρική Εικόνα

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1/2 κ. σπαγγέτι Νο. 6
4 φακελάκια τριμμένο σαφράν (1/2 κ.γ.)
4-5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
Παρμεζάνα πολύ ψιλοτριμμένη
4 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, μέχρι να γίνουν πολύ al dente (έως 3 λεπτά)
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ζωμό λαχανικών να βράσει μαζί με το σαφράν, προσθέτετε το σπαγγέτι και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Μόλις μειωθούν τα υγρά και μαγειρευτεί το σπαγγέτι (παραμένοντας, όμως, al dente), προσθέτετε το βούτυρο και πασπαλίζετε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο ζωμός με την παρμεζάνα να γίνουν μια απαλή σάλτσα
3. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με το χοντροτριμμένο πιπέρι

Tip: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαφράν σε ίνες, μουλιάστε 1/2 κ.γ. σε 1/2 φλιτζ. ζεστό ζωμό λαχανικών

Διαβάστε περισσότερα:

Magic Mushroom Menu στο CHEFI την Πέμπτη 2 Μαρτίου - Κεντρική Εικόνα
Μια φορά και έναν καιρό το CHEFI έφτιαξε το πιο μανιταρένιο μενού που μπορείς να φανταστείς… Το πορτομπελίνι ωρίμασε και έγινε πορτομπέλο και βρήκε την θέση του στην αφράτη τάρτα...
Στην κουζίνα ολοταχώς! Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Η νηστεία ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθείς νοστιμιά και απόλαυση. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχεις τον Άκη κι αυτή την πεντανόστιμη συνταγή… Υλικά 1 πράσινη πιπεριά 1...
Πόσο αφράτο; Συνταγή για τσουρέκι με πορτοκάλι από τον Τάσο Αντωνίου - Κεντρική Εικόνα
Χωρίς γάλα, αβγά, βούτυρο… κι όμως τόσο αφράτο και μαστιχωτό! Υλικά 2 κύβοι νωπή μαγιά των 25 γρ. 1 φλ. νερό χλιαρό στους 30 βαθμούς 1+1/4 φλιτζ. και 1 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. αλεύρι...

Best of internet