Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Ριζότο με μανιτάρια (και άσχετος να είσαι το καταφέρνεις)

Πέμπτη, 26. Μαρτίου 2015 - 16:33
Ριζότο με μανιτάρια (και άσχετος να είσαι το καταφέρνεις) - Κεντρική Εικόνα

Μια εύκολη, γρήγορη και κλασική συνταγή, που όσο άσχετος κι αν είσαι, θα την κάνεις σωστά. Μπορεί έξω να βρέχει, αλλά αυτή η συνταγή θα μυρίσει έστω και λίγο καλοκαίρι. Άσε που το ριζότο είναι πιασοκώλικο αν το φας έξω. Οπότε καλύτερα να το μαγειρέψεις.

ΥΛΙΚΑ

70 γρ. ξερά funghi porcini, µαλακωµένα σε νερό

450 γρ. φρέσκα µανιτάρια, χοντροκοµµένα

2 κούπες ρύζι αρµπόριο (για 4 άτοµα)

140 γρ. παρµεζάνα

100 – 120 γρ. βούτυρο

1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωµός κότας

Χυµός ενός λεµονιού

2 κ.σ. βασιλικός

2 κ.σ. µαντζουράνα ή µαϊντανός

½ ποτήρι κρασιού Dry Martini

Αλάτι και πιπέρι φρέσκο σε µύλο

EKTEΛΕΣΗ

-Βάζουµε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουµε το κρεµµύδι. Όταν τσιγαριστεί, προσθέτουµε το ρύζι και το ανακατεύουµε για να πάρει λίγο.

-Ρίχνουµε σιγά σιγά το ζωµό κότας.

-Συµπληρώνουµε κάθε φορά που το υγρό απορροφάται από το ρύζι.

-Συνεχίζουµε µέχρι να δοκιµάσουµε κάποιους κόκκους ρυζιού και να µας φανούν σωστά βρασµένοι.

-Σε ένα τηγάνι ρίχνουµε λάδι, το ζεσταίνουµε και ρίχνουµε τα φρέσκα µανιτάρια.

-Τα τσιγαρίζουµε µέχρι να αρχίσουν να µαυρίζουν και τότε ρίχνουµε και τα funghi porcini, αφού τα έχουµε στύψει καλά, µαζί µε το ψιλοκοµµένο σκόρδο.

-Τσιγαρίζουµε µαζί για άλλα πέντε λεπτά, και τότε ρίχνουµε µέσα το νερό στο οποίο είχαµε µαλακώσει τα funghi porcini. ∆ίνει µια υπέροχη γεύση. Αλατοπιπερώνουµε.

-Αµέσως µετά ρίχνουµε στο τηγάνι το βασιλικό, το µαϊντανό ή τη µαντζουράνα και το χυµό λεµονιού.

-Επιστρέφουµε στο ρύζι και ρίχνουµε µέσα το περιεχόµενο του τηγανιού. ∆οκιµάζουµε και ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι για να το φέρουµε στα επιθυµητά σηµεία.

-Ανακατεύουµε για 2-3 λεπτά και τότε προσθέτουµε µισό ποτήρι κρασιού Martini.

-Ανακατεύουµε και πάλι και κλείνουµε τη φωτιά. Τότε προσθέτουµε 2-3 κουταλιές βούτυρο και παρµεζάνα.

-Το ριζότο µας είναι έτοιµο και πρέπει να είναι κρεµώδες. Εάν είναι σφιχτό ρίχνουµε λίγο ζωµό ακόµα και ανακατεύουµε. Για να µην είναι νερουλό, έχουµε φροντίσει πριν ρίξουµε το βούτυρο και την παρµεζάνα να το αφήσουµε να «τραβήξει».

Διαβάστε περισσότερα:

Γεμιστές νοστιμιές! Συνταγή για πατάτες φούρνου με τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Αξίζει να τις δοκιμάσεις, απόψε κιόλας! Η γεύση τους θα σε ξετρελάνει… Υλικά 2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 γρ. μπέικον σε φέτες 100 γρ. τυρί κρέμα 100...
Γλύκισμα! Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.  Υλικά ¼  φλ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι ¼  φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. φρέσκο...
Το αγαπημένο μπισκότο OREO τώρα πιο λεπτό και τραγανό από ποτέ! - Κεντρική Εικόνα
Και για όσους δεν το βρήκαν ακόμα, δεν είναι άλλο από το νέο OREO CRISPY & THIN που ήρθε για να γλυκάνει κάθε στιγμή! Αυτή η νέα μικρή απόλαυση ταιριάζει τέλεια με τον καφέ ή...

Best of internet