Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Ριζότο με μανιτάρια (και άσχετος να είσαι το καταφέρνεις)

Πέμπτη, 26. Μαρτίου 2015 - 16:33
Ριζότο με μανιτάρια (και άσχετος να είσαι το καταφέρνεις) - Κεντρική Εικόνα

Μια εύκολη, γρήγορη και κλασική συνταγή, που όσο άσχετος κι αν είσαι, θα την κάνεις σωστά. Μπορεί έξω να βρέχει, αλλά αυτή η συνταγή θα μυρίσει έστω και λίγο καλοκαίρι. Άσε που το ριζότο είναι πιασοκώλικο αν το φας έξω. Οπότε καλύτερα να το μαγειρέψεις.

ΥΛΙΚΑ

70 γρ. ξερά funghi porcini, µαλακωµένα σε νερό

450 γρ. φρέσκα µανιτάρια, χοντροκοµµένα

2 κούπες ρύζι αρµπόριο (για 4 άτοµα)

140 γρ. παρµεζάνα

100 – 120 γρ. βούτυρο

1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωµός κότας

Χυµός ενός λεµονιού

2 κ.σ. βασιλικός

2 κ.σ. µαντζουράνα ή µαϊντανός

½ ποτήρι κρασιού Dry Martini

Αλάτι και πιπέρι φρέσκο σε µύλο

EKTEΛΕΣΗ

-Βάζουµε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουµε το κρεµµύδι. Όταν τσιγαριστεί, προσθέτουµε το ρύζι και το ανακατεύουµε για να πάρει λίγο.

-Ρίχνουµε σιγά σιγά το ζωµό κότας.

-Συµπληρώνουµε κάθε φορά που το υγρό απορροφάται από το ρύζι.

-Συνεχίζουµε µέχρι να δοκιµάσουµε κάποιους κόκκους ρυζιού και να µας φανούν σωστά βρασµένοι.

-Σε ένα τηγάνι ρίχνουµε λάδι, το ζεσταίνουµε και ρίχνουµε τα φρέσκα µανιτάρια.

-Τα τσιγαρίζουµε µέχρι να αρχίσουν να µαυρίζουν και τότε ρίχνουµε και τα funghi porcini, αφού τα έχουµε στύψει καλά, µαζί µε το ψιλοκοµµένο σκόρδο.

-Τσιγαρίζουµε µαζί για άλλα πέντε λεπτά, και τότε ρίχνουµε µέσα το νερό στο οποίο είχαµε µαλακώσει τα funghi porcini. ∆ίνει µια υπέροχη γεύση. Αλατοπιπερώνουµε.

-Αµέσως µετά ρίχνουµε στο τηγάνι το βασιλικό, το µαϊντανό ή τη µαντζουράνα και το χυµό λεµονιού.

-Επιστρέφουµε στο ρύζι και ρίχνουµε µέσα το περιεχόµενο του τηγανιού. ∆οκιµάζουµε και ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι για να το φέρουµε στα επιθυµητά σηµεία.

-Ανακατεύουµε για 2-3 λεπτά και τότε προσθέτουµε µισό ποτήρι κρασιού Martini.

-Ανακατεύουµε και πάλι και κλείνουµε τη φωτιά. Τότε προσθέτουµε 2-3 κουταλιές βούτυρο και παρµεζάνα.

-Το ριζότο µας είναι έτοιµο και πρέπει να είναι κρεµώδες. Εάν είναι σφιχτό ρίχνουµε λίγο ζωµό ακόµα και ανακατεύουµε. Για να µην είναι νερουλό, έχουµε φροντίσει πριν ρίξουµε το βούτυρο και την παρµεζάνα να το αφήσουµε να «τραβήξει».

Διαβάστε περισσότερα:

Magic Mushroom Menu στο CHEFI την Πέμπτη 2 Μαρτίου - Κεντρική Εικόνα
Μια φορά και έναν καιρό το CHEFI έφτιαξε το πιο μανιταρένιο μενού που μπορείς να φανταστείς… Το πορτομπελίνι ωρίμασε και έγινε πορτομπέλο και βρήκε την θέση του στην αφράτη τάρτα...
Στην κουζίνα ολοταχώς! Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Η νηστεία ξεκίνησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθείς νοστιμιά και απόλαυση. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχεις τον Άκη κι αυτή την πεντανόστιμη συνταγή… Υλικά 1 πράσινη πιπεριά 1...
Πόσο αφράτο; Συνταγή για τσουρέκι με πορτοκάλι από τον Τάσο Αντωνίου - Κεντρική Εικόνα
Χωρίς γάλα, αβγά, βούτυρο… κι όμως τόσο αφράτο και μαστιχωτό! Υλικά 2 κύβοι νωπή μαγιά των 25 γρ. 1 φλ. νερό χλιαρό στους 30 βαθμούς 1+1/4 φλιτζ. και 1 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. αλεύρι...

Best of internet