Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Οι πιθανοί στόχοι των τζιχαντιστών: Η λίστα των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά [εικόνες]

Πέμπτη, 24. Μαρτίου 2016 - 17:45
Οι πιθανοί στόχοι των τζιχαντιστών: Η λίστα των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά [εικόνες] - Κεντρική Εικόνα

Σοκ σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η αποκάλυψη πως οι τζιχαντιστές του Βελγίου σχεδίαζαν αρχικά να επιτεθούν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σε περίπτωση που το σχέδιο τους πετύχαινε θα σκόρπιζαν τον όλεθρο στην «καρδιά» της Ευρώπης αφού η υφήλιος έχει πάρει μια γεύση από την καταστροφή και τον πανικό που επικρατεί μετά από κάθε πυρηνικό ατύχημα.

Επιμέλεια: Ελένη Ζώη-Τήλα

Τσέρνομπιλ και Φουκουσίμα είναι τα δύο χαρακτηριστικότερα παραδείγματα που δείχνουν τι μπορεί να συμβεί, με τους κατοίκους των περιοχών ακόμη να μετρούν τις πληγές τους αφού τα πυρηνικά ατυχήματα έχουν επηρεάσει τις μετέπειτα γενιές και έχουν καταστρέψει το περιβάλλον των γύρω περιοχών.

Σήμερα, πάνω από 30 χώρες διαθέτουν εργοστάσια και πυρηνικούς αντιδραστήρες. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 14% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από την πυρηνική.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι οι πρωταθλήτριες της πυρηνικής ενέργειας. Υπάρχουν όμως και χώρες που διαθέτουν πυρηνικούς αντιδραστήρες μικρής ισχύος για ερευνητικούς σκοπούς. Ανάμεσά τους η Ελλάδα με τον αντιδραστήρα ισχύος 5ΜW στο Κέντρο Έρευνας «Δημόκριτος».

Για την ιστορία, οι χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα είναι οι εξής: Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ και Βόρεια Κορέα.

Τι είναι η πυρηνική ενέργεια και πως παράγεται:

Πυρηνική ενέργεια ή ατομική ενέργεια ονομάζεται η ενέργεια που απελευθερώνεται όταν μετασχηματίζονται ατομικοί πυρήνες.

Η πυρηνική ενέργεια απελευθερώνεται κατά τη σχάση ή σύντηξη των πυρήνων και εφόσον οι πυρηνικές αντιδράσεις είναι ελεγχόμενες (όπως συμβαίνει στην καρδιά ενός πυρηνικού αντιδραστήρα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα:

Το savoir faire της πόκας - Κεντρική Εικόνα
Δεν φάγαμε τα νιάτα μας ακουμπώντας το χαρτζιλίκι μας σε φιλικά τραπέζια για να έρθει μία μέρα που ο κόσμος θα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με Texas Hold ‘em, επειδή απλώς...
Μελομακάρονα VS κουραμπιέδες: Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει τις λιγότερες θερμίδες;  - Κεντρική Εικόνα
Η ώρα των χριστουγεννιάτικων γλυκών έφτασε και οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν μπει για τα καλά στην κουζίνα ετοιμάζοντας τις αγαπημένες λιχουδιές των Χριστουγέννων που δεν είναι...

Best of internet