Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Γιαν Φαμπρ: Ο ιδιόρρυθμος Βέλγος, νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, κακοποιούσε γάτες [βίντεο]

Πέμπτη, 11. Φεβρουαρίου 2016 - 17:37
Γιαν Φαμπρ: Ο ιδιόρρυθμος Βέλγος, νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, κακοποιούσε γάτες [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα

Έναν όχι και τόσο τιμητικό τίτλο έχει καταγράψει στο βιογραφικό του ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ. Ο ιδιόρρυθμος Βέλγος καλλιτέχνης είχε κατηγορηθεί μαζικά από πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις για την «έμπνευσή» του με τις... ιπτάμενες γάτες στο δημαρχείο της Αμβέρσας.

Τουλάχιστον 20.000 άτομα διαμαρτυρήθηκαν στη δημοτική αρχή για κακοποίηση ζώων, όταν ο Φαμπρ δημιούργησε ένα δρώμενο στα σκαλιά του δημαρχείου με γάτες που τις πετούσαν άνθρωποι στον αέρα και «προσγειώνονταν» σε έναν λαστιχένιο διάδρομο. Ακόμη και στο βίντεο είναι εμφανείς οι κραυγές τρόμου και απελπισίας των συμπαθών αιλουροειδών, που σίγουρα θα απορούσαν για τη μεταχείρισή τους από τους ανθρώπους - πόσω μάλλον εάν μάθαιναν ότι... συμμετείχαν σε μια «επίδειξη» τέχνης.

Η οργή κατά του Φαμπρ ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δέχθηκε επιθέσεις επτά φορές ενώ έκανε τζόκινγκ στο πάρκο της πόλης, ενώ αναγκαζόταν - όπως ο ίδιος ομολόγησε - να κοιμάται σε διαφορετικό μέρος κάθε νύχτα, υπό το φόβο νέων επιθέσεων. Στο παρελθόν, άλλωστε, ο Φλαμανδός έχει προκαλέσει και άλλες αντιδράσεις με τις εμπνεύσεις του, όπως όταν αποφάσισε να ζωγραφίσει με αίμα, ενώ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του έκαιγε χαρτονομίσματα και μετονόμασε - σε ηλικία 19 ετών - το δρόμο που έμενε με δική του πρωτοβουλία σε «οδό Γιαν Φαμπρ».

Η συγκεκριμένη παράσταση προκάλεσε και την παρέμβαση της Διεθνούς Εταιρείας για την Προστασία των Ζώων, ωστόσο ο ίδιος παρέμεινε αμετανόητος: «Λυπάμαι που οι γάτες προσγειώθηκαν ανώμαλα στο έδαφος. Ζητώ συγγνώμη από όσους αγαπούν τις γάτες. Δεν είχα πρόθεση να τις τραυματίσω. Είναι όλες καλά. Η παράσταση, όμως, είναι αισθησιακή και ενθουσιώδης!», δήλωσε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δείτε το βίντεο - αν το αντέχετε - και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εμείς ελπίζουμε απλώς να μην είναι γεύση από τα... προσεχώς στο Φεστιβάλ Αθηνών!

Διαβάστε περισσότερα:

DIAGEO Hellas και ΑΒ Βασιλόπουλος απολαμβάνουν υπεύθυνα και στις γιορτές! - Κεντρική Εικόνα
Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, DIAGEO & AB Βασιλόπουλος επικοινωνούμε με τους καταναλωτές για να τους ενημερώσουμε ότι τα αλκοολούχα ποτά  εμπλουτίζουν τις...
Τέλος η πιστωτική κάρτα και τα μετρητά στο Αmazon – Με ποιον τρόπο θα πληρώνουμε; - Κεντρική Εικόνα
Η Amazon αποκάλυψε πρόσφατα πως βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός φυσικού παντοπωλείου, όπου οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για τα αγαθά που επέλεξαν, μέσω...

Best of internet