Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Αυτό το καλοκαίρι τέλος οι κλοπές στην παραλία - Σύμμαχός μας; Το BOXaki!

Τετάρτη, 2. Μαρτίου 2016 - 17:02
Αυτό το καλοκαίρι τέλος οι κλοπές στην παραλία - Σύμμαχός μας; Το BOXaki! - Κεντρική Εικόνα

Το καλοκαίρι έρχεται, οι εξορμήσεις μας στην παραλία θα ξεκινήσουν και οι περισσότεροι θα ζήσουμε και πάλι το άγχος: που θα αφήσουμε τα κλειδιά, το κινητό και τα χρήματά μας όσο θα είμαστε μέσα στο νερό; Από το άγχος αυτό έρχεται να μας απαλλάξει το BOXaki!

Της Ελένης Λαζάρου

Ένα «έξυπνο» κουτί ,υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής,  που φυλάσσει  τα προσωπικά μας αντικείμενα, όπως, tablet, κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι, κλειδιά, γυαλιά ηλίου και άλλα, το οποίο τοποθετείται πολύ εύκολα  στον ιστό της ομπρέλας. Σχεδιάστηκε για να μας κάνει  ανέμελη, χαλαρή και ασφαλή  την παραμονή μας στην παραλία.

Το BOXaki ξεκινάει από την Ελλάδα για να γίνει το «φιλαράκι» κάθε ομπρέλας θαλάσσης σε όλες τις πλαζ του κόσμου!

Ο εφευρέτης του Μάνος Χριστοδούλου μιλά στο KoolΝews.gr.

Tι είναι το boxaki;

To BOXaki είναι ουσιαστικά ένα πολυεργαλείο που:

  • Ασφαλίζει τα προσωπικά αντικείμενα.

  • Διαφημίζει, αφού και οι τέσσερις ευρύχωρες επιφάνειές του μετατρέπονται σε mini billboard (ιδιαίτερα για εταιρίες ζυθοποιίας και energy drink για παράδειγμα, κινητής τηλεφωνίας και άλλες, οι οποίες ουσιαστικά χορηγούν το BOXaki απευθείας στα beach bars), μεταμορφώνοντας το διαφημιζόμενο προϊόν σε «διασημότητα» προβάλλοντας το καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου στους πελάτες της παραλίας.

  • Διασυνδέει, λόγω του QR code, μία εφαρμογή που επιτρέπει τη διενέργεια σύνδεσης του επιχειρηματία/χορηγού με τα κινητά τηλέφωνα των λουομένων μέσω QR-code αποστέλλοντας μηνύματα για διαγωνισμούς ή events τόσο κατά τη θερινή περίοδο όσο κι όλο το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, η επιχείρηση διατηρεί την επαφή με τους πελάτες της, δίνοντας τη δυνατότητα να αποστέλλει κωδικούς για συμμετοχή σε διαγωνισμούς και events.

Πώς λειτουργεί;

«Το BOXaki, είναι πολύ εύχρηστο διότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα απλό, κλασικό κλειδί για να το ανοίξεις παρά μόνο ένα ελαφρύ, ηλεκτρονικό βραχιόλι, το οποίο είναι αδιάβροχο και ανοίγει  με μία κίνηση ενός δευτερολέπτου, φέρνοντάς το σε επαφή με την ψηφιακή κλειδαριά. Από την άλλη πλευρά, λειτουργεί αγχολυτικά για αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει και αφαιρεί κάθε ανησυχία για το που θα αφήσει με ασφάλεια τα προσωπικά αντικείμενα που έχει μαζί του στην παραλία».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

«Πριν από περίπου τρία χρόνια σε μία από τις εξορμήσεις μου σε γνωστή παραλία της Αττικής, έπεσα θύμα κλοπής του κινητού τηλεφώνου μου και άλλων προσωπικών μου αντικειμένων. Έτσι, ξεκίνησα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να μπω ξανά στην θάλασσα χωρίς το άγχος να με ξανακλέψουν.  Σε συνδυασμό με αυτό το ατυχές γεγονός και διαθέτοντας επαγγελματική εμπειρία, μέσω της  SAFELIVING, μιας πρωτοπόρας Ελληνικής εταιρίας ηλεκτρομαγνητικών κλειδαριών και συστημάτων ασφαλείας, ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου, Γ. Κορομηλή, Γ.Γιαγλόγλου και Γ.Παπαιωάννου να εξελίσσουμε την ιδέα του BOXaki, σαν ένα κουτί ασφαλείας προσωπικών αντικειμένων για την παραλία, το οποίο θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονική κλειδαριά με ψηφιακό κλείδωμα».

Ήταν δύσκολη η υλοποίηση της ιδέας στην Ελλάδα;

«Επί τρία συνεχή έτη αναπτύσσαμε και τεστάραμε το προϊόν, ώστε να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα. Πρωταρχικός μας στόχος, ήταν οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και παραγωγής. Πάρα το αρνητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κλίμα της ελληνικής οικονομίας, κρατήσαμε την γραμμή παραγωγής εδώ, με Έλληνες συνεργάτες, πηγαίνοντας ενάντια στην τάση της εποχής για μεταφορά της παραγωγής σε ανατολικές χώρες. Μετά από πολλές δοκιμές, πειράματα αλλά και πολλές διορθώσεις είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να βγάλουμε εις πέρας τον στόχο μας, έχοντας εμπνευστεί και δημιουργήσει ένα άκρως καινοτόμο και μοναδικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μέχρι σήμερα πως έχει πάει;

«Η ανταπόκριση τόσο των χρηστών όσο και του επιχειρηματικού κλάδου, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε επαφή με το BOXaki ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης.  Αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά από την φετινή συμμετοχή μας στην έκθεση HORECA, όπου τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του BOXaki, κέντρισαν το ενδιαφέρον σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, beach bars-clubs  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

«Ορμώμενοι από την ανάγκη μας για ασφαλή και ευχάριστη παραμονή στη παραλία, η SafeLiving έχοντας σαν κύριους συμμάχους, το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το ομαδικό πνεύμα  και την συνεχή ενημέρωση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, έδωσε  την λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε όλοι οι λουόμενοι. Μόνο περήφανοι  μπορούμε να είμαστε για το BOXaki, διότι το τεχνικό τμήμα μίας ελληνικής εταιρίας δημιούργησε ένα νέο, καινοτόμο προϊόν, κατοχυρωμένο ως ελληνική πατέντα, στην παγκόσμια αγορά, που απευθύνεται σε όλες της ηλικίες».

Διαβάστε περισσότερα:

Οι 50αρηδες απαντούν: Τα 50 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει κάποιος μέχρι τα 50 - Κεντρική Εικόνα
Κολύμπι πλάι σε δελφίνια, ερωτικό τρίο, ταξίδι και στις εφτά ηπείρους. Είναι μόνο τρία από αυτά που σύμφωνα με τους... ενδιαφερόμενους θα «πρέπει» να έχει κάνει κάποιος έως την...
Crash test: Γιατί δεν πρέπει να δίνεις στο παιδί σου το παλιό σου αυτοκίνητο (vid) - Κεντρική Εικόνα
Είθισται μόλις ένας νεαρός θελήσει να μάθει οδηγεί, το πρώτο «δώρο» των γονιών του να είναι το παλιό αυτοκίνητο της οικογενείας. Γεγονός, βέβαια, που έχει μια λογική, καθώς πολλοί...
Η διαδραστική Σαμάνθα: ‘Ενα ρομπότ του σεξ ανώτερο από τα άλλα (vid) - Κεντρική Εικόνα
Δεν έχει καμία σχέση με τις τυπικές κούκλες του σεξ. Λέγεται Σαμάνθα και είναι ότι πιο αληθοφανές έχει κατασκευαστεί στη ρομποτική. Είναι διαδραστική, έχει το δικό της σημείο G,...

Best of internet