Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Το Mega είναι ακόμα εδώ: Κίνηση για τη σωτηρία του καναλιού

Σάββατο, 26. Μαρτίου 2016 - 12:45
Το Mega είναι ακόμα εδώ: Κίνηση για τη σωτηρία του καναλιού - Κεντρική Εικόνα

H οικογένεια Βαρδινογιάννη με τον  κ. Φιλιππόπουλο, αν δεν παρουσιαστούν άλλα προβλήματα, φαίνεται ότι θα είναι το επιχειρηματικό σχήμα το οποίο θα αναλάβει τη διάσωση και κατά συνέπεια, τον κεντρικό ρόλο στο Mega.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» το καθοριστικό βήμα έγινε αυτή την εβδομάδα με τo διοικητικό συμβούλιο της «Τηλέτυπος», που ελέγχει το Mega, να δίνει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη βάση της πρότασης που διατύπωσε επίσημα ο κ. Φιλιππόπουλος.

Ο κ. Φιλιππόπουλος με επιστολή που έστειλε στους βασικούς μετόχους και στις πιστώτριες τράπεζες κάνει λόγο για «εταιρικό φορέα συμφερόντων μου από κοινού με ομάδα διεθνών και Ελλήνων επενδυτών», που προτίθεται να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega, την οποία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην πρόταση αυτή θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να γίνει νομικός και οικονομικός έλεγχος στο κανάλι, προκειμένου να συνταχθεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπάρξει αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού και των οφειλών προς τους υπόλοιπους πιστωτές με χρονική επέκταση των σχετικών υποχρεώσεων βάσει των ταμειακών ροών του Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος» στο επιχειρηματικό σχήμα του κ. Φιλιππόπουλου φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη, των Αττικών Εκδόσεων, καθώς και άλλων προσώπων και φορέων.

Αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ φαίνεται να συμμετέχει και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με 5 εκατ. ευρώ, ποσό που της αναλογεί προκειμένου να μη μειωθεί η υπάρχουσα συμμετοχή της.

Το ίδιο φέρεται να ισχύει και για την πλευρά Μπόμπολα με τη διαφορά ότι θα συμμετάσχει με 2,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Συνελήφθη 35χρονος για επίθεση με βιτριόλι ενάντια σε δικηγόρο - Κεντρική Εικόνα
Ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη προχθές απ’ την Ασφάλεια Αττικής, με βάση εντάλματα σύλληψης για μία ανθρωποκτονία και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, εξετάζεται σοβαρά να...
Γυναίκες μετέφεραν 104 κιλά κάνναβης - Στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ο 4χρονο γιος της μίας - Κεντρική Εικόνα
Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, περισσότερα από 104 κιλά κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί, σε αυτοκίνητο στο Καλπάκι, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες από τον...
ΟΑΕΔ: Έναρξη ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων - Κεντρική Εικόνα
Ξεκινά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας και ολοκληρώνεται...

Best of internet