Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Ιούλ 15, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > FOOD Made in Αρκαδία! Συνταγή για λαγωτό μοσχαράκι κοκκινιστό
food

FOOD Made in Αρκαδία! Συνταγή για λαγωτό μοσχαράκι κοκκινιστό

Kool Team
Last updated: 24 Σεπτεμβρίου, 2023 2:41 μμ
Kool Team
Published 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Share
SHARE

Παραδοσιακό πιάτο της Αρκαδίας, με  πολύ σκόρδο, είναι ένα από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο ή ποντίκι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 5-6 σκ. σκόρδο καθαρισμένο σε σκελίδες
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας, από φρέσκες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. γαρίφαλο
  • 100 γρ. καρύδια
  • 2-3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Μακαρόνια για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα καρύδια. Τα ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 10 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά.  Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ. Κρατάμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε το σκόρδο στο μπλέντερ και το χτυπάμε και αυτό μέχρι να γίνει τρίμμα αλλά όχι να λιώσει τελείως. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα που την έχουμε κάψει καλά σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας σε κομμάτια (όσο μεγάλα τα θέλουμε) και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Βάζουμε τον χυμό ντομάτας, και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να είναι το κρέας μόλις σκεπασμένο και σιγοβράζουμε για όσο χρειαστεί μέχρι να βράσει και να μελώσει.

Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από το γούστο σας. Κατά τη διάρκεια του βρασμού βάζουμε αλάτι σιγά σιγά και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας και έχει πια βράσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Πρέπει να έχει ακόμα αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα και να μην έχει χυλώσει και μελώσει σαν να το σερβίραμε εκείνη την ώρα.

Ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα μας το καρύδι και την φρυγανιά.  Βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μακαρόνια!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
30°C
Athens
clear sky
30° _ 29°
28%
2 km/h
Τρ
35 °C
Τε
35 °C
Πε
37 °C
Πα
35 °C
Σα
27 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σοφία Βεργκάρα στα 53: Γενέθλια στη Σαρδηνία με λευκό μπικίνι, λουλούδια και 3 τούρτες – Τι να ζηλέψεις πρώτο;

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

foodnewsΣυνταγές

Συνταγή: Λαγάνα από τον Άκη Πετρετζίκη

5 Min Read
food

Συνταγή για σπιτικό παγωτό: Το μυστικό για το απόλυτο σπιτικό παγωτό

2 Min Read
food

Παγωτό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες; Ποια παγωτά παχαίνουν λιγότερο;

4 Min Read
πεσκανδριτσα λαζαρου
food

Συνταγή: Πεσκανδρίτσα σκορδάτη δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

1 Min Read
dorothea merkouri
food

Δωροθέα Μερκούρη: Έκανε αυγά του διαβόλου και μας έστειλε στην κόλαση

1 Min Read
food

Γαριδομακαρονάδα: Η Κλασική Συνταγή

4 Min Read
food

Πώς να φτιάξετε ρεβυθοκεφτέδες: Εύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό, νηστισιμο και χορταστικό πιάτο

2 Min Read
food

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή γεμάτη γεύσεις και αρώματα

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?