Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Νοέ 3, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Της εποχής: Συνταγή για πατατόπιτα με μελιτζάνες από τον Άκη Πετρετζίκη
food

Της εποχής: Συνταγή για πατατόπιτα με μελιτζάνες από τον Άκη Πετρετζίκη

Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
Last updated: 6 Απριλίου, 2023 10:07 πμ
Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
Published: 6 Απριλίου, 2023
Share
SHARE

Ο Άκης φτιάχνει την πιο ανατρεπτική και μυρωδάτη πίτα με υλικά που δεν λείπουν από το σπίτι!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 κρεμμύδι
1 πράσο
Αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
1 μελιτζάνα
600 γρ. πουρέ πατάτας
Μοσχοκάρυδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 στον αέρα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε να κάψει καλά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια 1 εκ..

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Κόβουμε το άσπρο μέρος του πράσου σταυρωτά, το κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ. και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φετούλες, τα βάζουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ., πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.

Απλώνουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι και τις ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στη άκρη.

Πρέπει να αφήσουμε τη γέμιση να κρυώσει πολύ καλά για να μην χαλάσει το φύλλο. Παίρνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε στις μεγάλες πλευρές του φύλλου 15-20 λωρίδες, πάχους 2 εκ. και μήκους περίπου 10 εκ..Απλώνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες στο κέντρο του φύλλου.

Στρώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και 1 στρώση από τα ψητά λαχανικά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά που χρειαστήκαμε για τη γέμισή μας. Κλείνουμε τις λωρίδες χιαστί καλύπτοντας τη γέμισή μας έτσι ώστε η πίτα μας να μοιάζει με στρούντελ.

Αλείφουμε 1 κρόκο με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 30×40 και ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. Αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Άκης ΠετρετζίκηςμελιτζάνεςΠατατόπιτα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑντώνης-Σωτήρης Στάμος
Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα; Τρέξιμο και γράψιμο. Email επικοινωνία στο sotiris@koolnews.gr instagram facebook
Weather
19°C
Athens
few clouds
20° _ 16°
89%
Δε
24 °C
Τρ
23 °C
Τε
19 °C
Πε
18 °C
Πα
19 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Βορίζια: Κρύβονται στα βουνά πέντε ένοπλοι μετά το μακελειό – Οι 200 κάλυκες «μιλούν» για το οπλοστάσιο της βεντέτας

Kool Team
3 Min Read

Έτσι εκτέλεσαν τον Γιάννη Λάλα: Δέκα ριπές από καλάσνικοφ στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου – Το σχέδιο των επαγγελματιών εκτελεστών στην Αράχωβα

Kool Team
4 Min Read

Θρήνος στη Λοκρίδα: Δύο νέοι, 25 και 28 ετών, σκοτώθηκαν σε φρικτό τροχαίο – Σκοτάδι και θλίψη στην τοπική κοινωνία

Kool Team
2 Min Read

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Το «σφραγισμένο» συμβόλαιο θανάτου, οι φόβοι και το τέλος του 42χρονου bodybuilder στην Αράχωβα

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

food

Φάτε μάτια ψάρια κυριολεκτικά: Τίμια γαυράκια τηγανητά με πρασινάδα!

1 Min Read
food

Φθινοπωρινή μακαρονάδα με κολοκύθα ελαιόλαδο και λιωμένο τυρί

1 Min Read
food

Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές είναι εδώ – Συνταγή για σαρδέλες μαρινάτες

1 Min Read
food

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Ένα Κλασικό Ελληνικό Πιάτο

2 Min Read
food

Το απόλυτο σνακ: Τοστ με κοτόπουλο, φέτα και φρέσκια ιταλική μοτσαρέλα

1 Min Read
food

Μπάρμπεκιου με μαριναρισμένο κοτόπουλο από τον Βασίλη Τζίμα

1 Min Read
food

Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος μαγειρεύει για το Koolnews – Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι & cottage

1 Min Read
foodShowbiz

Δέσποινα Βανδή: Υπερήφανη για τα λαχταριστά φαγητά του γιου της

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?