Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Σεπ 3, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα από τον Άκη Πετρετζίκη
food

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Συνταγή για ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αρετή Λαούρτη
Last updated: 15 Μαρτίου, 2023 12:21 πμ
Αρετή Λαούρτη
Published: 15 Μαρτίου, 2023
Share
SHARE

Η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο! Ο Άκης Πετρετζίκης «μεταμορφώνει» τις γαρίδες και το ριζότο στο απόλυτο πιάτο, εμπλουτίζοντάς το με μελιτζάνες.

Διαφήμιση

Yλικά

  • 1 λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμό λαχανικών
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο και έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι για ριζότο
  • 1 κούπα κρασί λευκό για το ριζότο
  • 400 γραμμ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
  • ½ κούπα κρασί λευκό για τις γαρίδες
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα και λίγο για τις γαρίδες

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό μέχρι λίγο πριν βράσει. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιάχνουμε το ριζότο. Σε μια κατσαρόλα στενή και ψηλή που την ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τις μισές μελιτζάνες. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διαφήμιση

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με άλλη 1 κουταλιά λάδι και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Όταν και αυτές πάρουν καλό χρώμα τις αφαιρούμε και τις προσθέτουμε μαζί με τις άλλες. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.

Βάζουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μια πριν προσθέσουμε την επόμενη. Αυτό θα μας πάρει 15-20 λεπτά. Να ξέρουμε επίσης ότι το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τις γαρίδες Σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσουμε γιατί θα σκληρύνουν.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι, βάζουμε μέσα το τυρί, τις μελιτζάνες και τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα. Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.

Διαφήμιση
TAGGED:Άκης Πετρετζίκηςγαρίδεςριζότο
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑρετή Λαούρτη
Η Αρετή γράφει για αυτά που παρατηρεί από χόμπι. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και υπήρξε φανατική αναγνώστρια! Επικοινωνία στο areti@koolnews.gr
Weather
27°C
Athens
clear sky
28° _ 25°
44%
7 km/h
Τε
36 °C
Πε
31 °C
Πα
32 °C
Σα
33 °C
Κυ
31 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Συνέντευξη | Έφη Παπαμιχάλη στο Koolnews: «Το χιούμορ μου είναι σέξι και δεν φοβάμαι να τσαλακωθώ»

Kool Team
5 Min Read

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ η 45χρονη οδηγός της Porsche – «Ζητάω ταπεινά συγγνώμη»

Kool Team
2 Min Read

Τηλεθέαση: Πώς τα πήγε στην πρεμιέρα της η Τατιάνα Στεφανίδου με το Power Talk

Kool Team
1 Min Read

Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη – Βρετανός επιβάτης γρονθοκόπησε Τούρκο μέσα στο αεροπλάνο

Kool Team
1 Min Read

You Might Also Like

food

Ψωμί με γάλα: Το έχεις δοκιμάσει; Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή για ψωμί από τη Σερβία

3 Min Read
food

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα για χοιρινό χωρίς συνταγή

1 Min Read
food

Φθινοπωρινή μακαρονάδα με κολοκύθα ελαιόλαδο και λιωμένο τυρί

1 Min Read
food

Εορταστικό κοκτέιλ με χρώμα και άρωμα! Συνταγή για μοχίτο με ρόδι

1 Min Read
Κριθαρότο με Γαρίδες
food

Κριθαρότο με Γαρίδες: Μια εύκολη και γευστική συνταγή

1 Min Read
food

Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο

2 Min Read
food

Ο Masterchef Γιάννης Αποστολάκης μας σερβίρει στο KoolNews.gr αχνιστά μύδια

1 Min Read
food

Χαλβάς: Πλούσια γεύση, ποικιλία επιλογών και νηστίσιμη συνταγή!

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?