in

Κοτόπουλο Κατσιατόρε. Τιναφτορε;

Κοτόπουλο Κατσιατόρε

Τα ‘χουμε ξαναπεί. Ωραίο το κοτόπουλο, αλλά μερικές φορές καταντάει βαρετό. Ιδού, λοιπόν, μια διαφορετική συνταγή που θα το απογειώσει!

Υλικά (4 άτομα)

8 μπουτάκια κοτόπουλο
2 φλιτζ. ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση και σε φέτες
1 φύλλο δάφνη

1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κοτόπουλο αλευρωμένο, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το καρότο και το σκόρδο. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα

2. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε την τομάτα, το φύλλο δάφνη και το δενδρολίβανο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά.