in

Σεισμός στην Αθήνα – Πόσο κοντά στα 7 ρίχτερ; ΤΡΟΜΟΣ από το ρήγμα των Αλκυονίδων: Ένας σεισμικός τιτάνας που απειλεί την Ελλάδα

ρηγμα αλκυονίδων

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. Ανάμεσα στα πολλά σεισμικά ρήγματα που διασχίζουν τη χώρα, το ρήγμα των Αλκυονίδων ξεχωρίζει για τη δυναμική του και τον εν δυνάμει κίνδυνο που αντιπροσωπεύει.

Εκτιμάται ότι το ρήγμα των Αλκυονίδων μπορεί να προκαλέσει σεισμούς έντασης μέχρι και 6,5-7 Ρίχτερ, ένα εύρος που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές. Αναγνωρίζοντας την απειλή αυτή, δεκάδες διεθνή ινστιτούτα παρακολουθούν εντατικά τη δραστηριότητα του ρήγματος εδώ και πολλά χρόνια.

Δυστυχώς, οι επιστήμονες και οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν χρειάζονται ιστορικά βιβλία για να γνωρίζουν τη δύναμη του ρήγματος των Αλκυονίδων.

Το 1981, το ρήγμα προκάλεσε τρεις μεγάλους σεισμούς που διέλυσαν περιοχές της Κορινθίας και της Βοιωτίας και επηρέασαν ακόμη και την Αττική.

Διαφήμιση

Αυτοί οι σεισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους πέθαναν από καρδιακές προσβολές ή επειδή πήδηξαν από ταράτσες και μπαλκόνια από τον φόβο τους.

Είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τους σεισμούς και τον τρόπο προστασίας από αυτούς. Η παρακολούθηση της δραστηριότητας του ρήγματος των Αλκυονίδων και άλλων σεισμικών ρηγμάτων είναι κρίσιμη για την προετοιμασία και την αποτροπή περαιτέρω καταστροφών.

Όμως πόσο κοντά σε αυτό το σεισμό βρισκόμαστε σήμερα; Η αλήθεια είναι οτι είμαστε σχεδόν στατιστικά στο σημέιο μηδέν
ΔΙΑΒΑΣΕ τα πάντα για αυτό το σεισμό εδώ

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
Κώστας Βαξεβάνης

Κώστας Βαξεβάνης: Κλείνει το Documento. Σκάει ΚΑΝΟΝΙ; – Θα αποζημιωθούν άραγε οι εργαζόμενοι;

ΟΠΩΣ στην ΑΡΤΑ: Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Το ξέχασε η μητέρα μέσα στο αυτοκίνητο