in

Έρευνα: Το κόκκινο κραγιόν κάνει τις γυναίκες να φαίνονται νεότερες

Το μέικ-απ κάνει τις γυναίκες να φαίνονται νεότερες, ενισχύοντας την αντίθεση μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου και της χροιάς του δέρματος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη, από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, υποδεικνύει πως η αλλαγή αντίθεσης στα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι ένα από τα βασικά πράγματα που λαμβάνουν υπόψη οι άνθρωποι, όταν προσπαθούν να μαντέψουν την ηλικία μίας γυναίκας.

Διαφήμιση

Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτός είναι και ο λόγος που τα καλλυντικά φοριούνται με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με σκιές κραγιόν που ενισχύουν το κόκκινο των χειλιών, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο, κάτι που είναι άμεσα συνδεδεμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο με την υγεία και την ομορφιά.

«Αντίθετα με τις ρυτίδες, κανείς μας δεν συνειδητοποιεί πως αντιλαμβανόμαστε την ηλικία του προσώπου βάσει του μέικ-απ, παρότι όλοι μας το κάνουμε καθημερινά» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ράσελ, καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Γκέτισμπεργκ.

Σε μία μελέτη, ο καθηγητής Ράσελ και η ομάδα του μέτρησαν τις εικόνες συνολικά 289 προσώπων, ηλικίας 20 έως 70 ετών, και ανακάλυψαν πως η γήρανση προκαλεί τη μερική λεύκανση των χειλιών, των ματιών και των φρυδιών, ενώ παράλληλα προκαλεί τον μελανισμό της γύρω περιοχής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη αντίθεση μεταξύ των χαρακτηριστικών και του δέρματος, αφήνοντας τα γηραιότερα πρόσωπα με λιγότερη αντίθεση από ότι τα νεότερα.

Η διαφορά στην κοκκινίλα μεταξύ των χειλιών και του δέρματος μειώνεται, όπως και η διαφορά φωτεινότητας μεταξύ των φρυδιών και του μετώπου, όσο ο ανθρώπινος οργανισμός γερνάει. Η έρευνα υποστηρίζει πως, έστω και υποσυνείδητα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την αντίθεση αυτή, χρησιμοποιώντας την προκειμένου να προκαθορίσει την ηλικία ενός προσώπου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Γυμναστική: Τα μυστικά των αθλητών που θα σε κάνουν φετόνι. No pain

Ο Νίκος Μαστοράκης αποχαιρετά το Χίλτον με μία συγκινητική ανάρτηση