in ,

Michelle Obama: Μια αναδρομική ματιά στις εμφανίσεις της

Η Michelle Obama έχει σήμερα γενέθλια και φτιάξαμε ένα άλμπουμ με τις καλύτερες εμφανίσεις της.

Η Michelle Οbama δείχνει πάντα λαμπερή αλλά και έντονα ξεχωριστή, επιλέγοντας συχνά τολμηρά, ζωντανά χρώματα από νέους, σχετικά άγνωστους Αμερικανούς σχεδιαστές. Απολαύστε τα highlights των συνόλων της από όλα αυτά τα χρόνια και μια σύντομη περίληψη του βιογραφικού της.

12 Ιουλίου, 2017: ESPYS στο Los Angeles. Φωτογραφία: Kevin Winter

Η Πρώτη Κυρία Michelle LaVaughn Robinson Obama είναι δικηγόρος, συγγραφέας και σύζυγος του 44ου Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Είναι η πρώτη Αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα από τις τέσσερις κύριες πρωτοβουλίες της, έγινε πρότυπο για τις γυναίκες και συνήγορος για τις υγιείς οικογένειες, τα μέλη των υπηρεσιών και τις οικογένειές τους, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διεθνή εκπαίδευση εφήβων κοριτσιών.

20 Ιανουαρίου, 2017: Με τον Barack Obama, στον Λευκό Οίκο, Washington, DC.
Φωτογραφία: Jim Watson

Το ταξίδι της Michelle Obama ξεκίνησε στη νότια πλευρά του Σικάγο, όπου ο Φρέιζερ και η Μάριαν Ρόμπινσον ενστάλαξαν στην κόρη τους μια παιδεία και δέσμευση για την οικογένεια, τη σκληρή δουλειά και την εκπαίδευση.

Διαφήμιση
22 Απριλίου, 2016: Στο Windsor Castle με την βασίλισσα Elizabeth και τον πρίγκιπα Philip. Φόρεμα από Oscar de la Renta. Φωτογραφία: WPA Pool

Ο πατέρας της ήταν χειριστής αντλιών στο τμήμα ύδρευσης του Σικάγο, ενώ η μητέρα της έμενε στο σπίτι για να φροντίζει την ίδια και τον μεγαλύτερο αδερφό της Κρεγκ. Καθώς έβλεπε τον πατέρα της να αρνείται να υποκύψει στη σκλήρυνση κατά πλάκας, να χρησιμοποιεί δύο μπαστούνια για να φτάσει στη δουλειά του και να εξοικονομεί χρήματα για να τη στείλει στο κολέγιο, έμαθε ότι «το μόνο όριο στο ύψος των επιτευγμάτων σου είναι η απόσταση των ονείρων σου και η προθυμία σου να δουλέψεις σκληρά για αυτά».

21 Ιουνίου, 2015: Στο αεροδρόμιο Marco Polo στη Βενετία. Φωτογραφία: Giulia Candussi

Η Michelle απέκτησε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Το 1988, επέστρεψε στο Σικάγο, για να ενταχθεί στην εταιρεία του Sidley Austin. Εκεί γνώρισε τον Barack Obama, ως έναν συνεργάτη που της ανέθεσαν να συμβουλεύει. Παντρεύτηκαν το 1992.

24 Αυγούστου, 2013: Με την Serena Williams στο Arthur Ashe Kids Day στην Νέα Υόρκη.
Φωτογραφία: Uri Schanker

Από εκείνη τη στιγμή, η Michelle είχε στραφεί στη δημόσια υπηρεσία. Ήταν βοηθός επίτροπος σχεδιασμού και ανάπτυξης στο Δημαρχείο του Σικάγο, προτού γίνει η ιδρυτική εκτελεστική διευθύντρια του τμήματος των Δημόσιων Συμμάχων του Σικάγο. Το 1996, εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο ως αναπληρώτρια κοσμήτορας φοιτητικών υπηρεσιών, όπου ανέπτυξε το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του πανεπιστημίου. Το 2002, πήγε να εργαστεί στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, στο οποίο το 2005 έγινε αντιπρόεδρος κοινοτικών και εξωτερικών υποθέσεων. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών γεννήθηκαν οι κόρες της, Μάλια και Σάσα.

31 Μαρτίου, 2013: Με την οικογένειά της στο πάρκο Lafayette στην Washington, D.C. Φόρεμα και παλτό από Prabal Gurung.

Ως πρώτη κυρία, ξεκίνησε το Let’s Move!, ένα κίνημα που στοχεύει να τερματίσει την παιδική παχυσαρκία. Μέσω αυτού, αξιωματούχοι, ηγέτες επιχειρήσεων, εκπαιδευτικοί, γονείς και θρησκευτικοί ηγέτες συνεργάστηκαν, για να παρέχουν πιο θρεπτικά τρόφιμα στα σχολεία, να φέρουν υγιεινά και οικονομικά τρόφιμα σε φτωχότερες κοινότητες και να παρέχουν νέες ευκαιρίες στα παιδιά. Κάθε χρόνο, ντόπιοι μαθητές σχολείων βοηθούσαν να φυτέψουν και να φροντίσουν τον κήπο που δημιούργησε στο South Lawn του Λευκού Οίκου.

21 Ιανουαρίου, 2012: Με τον Barack Obama στο Inaugural Ball στην Washington, D.C.
Φόρεμα από Jason Wu.
Φωτογραφία: Rick Wilking

Η Michelle πρωτοστάτησε επίσης στην πρωτοβουλία Reach Higher, για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις ευκαιρίες εργασίας και την εκπαίδευση και τις δεξιότητες που χρειάζονται για αυτές. Ενθάρρυνε τους νέους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους μετά το λύκειο, σε τεχνικές σχολές, κοινοτικά κολέγια και πανεπιστήμια. Σε όλο τον κόσμο, υπερασπίστηκε την εκπαίδευση των κοριτσιών και των γυναικών. Εστίασε επίσης την ενέργειά της σε αυτό που αποκαλεί τον πιο σημαντικό της ρόλο, δηλαδή στις κόρες της, οι οποίες έγιναν πλέον επιτυχημένες νεαρές γυναίκες.

1 Νοεμβρίου, 2011: Τελετή για τους βετεράνους στο Arlington National Cemetery στην Virginia.
Φοράει: Miriam Haskell statement necklace.
Φωτογραφία: Chip Somodevilla

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ειρήνη Κυριακίδη

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές στην μόδα, σε Fashion Styling και Fashion Journalism.
Αγάπη στο χορό, τη ζωγραφική και ταινίες/βιβλία μυστηρίου και φαντασίας.
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Charlène του Μονακό: Η θρυμματισμένη ζωή της πιο μυστηριώδους πριγκίπισσας

Μόδα: 7 tips για να φορέσετε oversized ρούχα. Η Τάμτα το τόλμησε