in

Rib eye με ρόκα και ψητή κόκκινη πιπεριά

Το καλύτερο -ίσως- κομμάτι κρέας, με μία ιδιαίτερη «τσαχπινιά» που θα σας ενθουσιάσει!
Rib-eye με ρόκα και ψητή κόκκινη πιπεριά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 μεγάλες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο από τα πλευρά (1/2 κιλό η μία)
3 φλιτζ. ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
7 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 18ο βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και απ’τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε αμέσως από το φούρνο και τις βάζετε μέσα σε μια πλαστική σακούλα, την οποία δένετε και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

2. Ανοίγετε τη σακούλα και αφαιρείτε τη φλούδα από τις πιπεριές, που με τη βοήθεια των υδρατμών, βγαίνουν τώρα πιο εύκολα. Πετάτε τα σπόρια, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες.

3. Αλείφετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνετε

4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε τις μπριζόλες. Τις ροδίζετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλετε ψημένες medium, τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε να «ξεκουραστούν» για 10 λεπτά.

5. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα τη ρόκα και κόβετε από πάνω τις πιπεριές. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. λάδι, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και τους χυμούς από το κρέας που έβγαλε το πιάτο.

6. Κόβετε το κρέας σε κομμάτια, τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα