Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Μάι 23, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > food > Μούρλια! Συνταγή για μακαρονάδα αλά Νόρμα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
food

Μούρλια! Συνταγή για μακαρονάδα αλά Νόρμα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Νάσος Μπετούγιας
Last updated: 18 Φεβρουαρίου, 2023 2:41 μμ
Νάσος Μπετούγιας
Published 18 Φεβρουαρίου, 2023
Share
SHARE

Μία ξεχωριστή ιδέα με φρέσκες μελιτζάνες και μυρωδάτο βασιλικό.

Υλικά

  • 450 γρ. σπαγγετίνι
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 1 ξηρό κόκκινο τσίλι, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκος βασιλικός, τα φύλλα του
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 800 γρ ντομάτα κονκασέ
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 170 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο, αν χρειάζεται.

Τις γυρνάμε στο τηγάνι να πάει παντού το λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρουμε την πρώτη μερίδα μελιτζάνες σε πιάτο και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τη δεύτερη μερίδα. Επιστρέφουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι και προσθέτουμε το τσίλι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξίδι, την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση. Κόβουμε τα μισά φύλλα βασιλικού, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη σπαγετίνι και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν, και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο και μοιράζουμε σε 4 πιάτα.

Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα,  ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:Δημήτρης Σκαρμούτσος
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΝάσος Μπετούγιας
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nassos@koolnews.gr
Weather
24°C
Athens
few clouds
25° _ 22°
57%
3 km/h
Πα
29 °C
Σα
29 °C
Κυ
27 °C
Δε
20 °C
Τρ
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Η Άννι Νάιτ στο νοσοκομείο αφού συνευρέθηκε με 583 άντρες μέσα σε 6 ώρες

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

food

Νέα Ροφήματα Γιαουρτιού Becel ProActiv. Δοκίμασε και ζήσε τον ProActiv τρόπο ζωής!

2 Min Read
food

Νηστίσιμη μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά φλωρίνης

2 Min Read
food

Σπανακόρυζο: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

2 Min Read
food

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σάλτσα για χοιρινό χωρίς συνταγή

1 Min Read
food

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη χορτόπιτα για την Καθαρά Δευτέρα

2 Min Read
food

Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα: Επιλέξτε τις αγαπημένες σας!

3 Min Read
food

Μεγάλη εβδομάδα νηστεία: Τι τρώμε; Manual διατροφής για να μην την βγάλεις με καλαμαράκια κονσέρβα

4 Min Read
foodΔιατροφή

Καρύδια στη δίαιτα: Γιατί πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου αν θες να χάσεις βάρος

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?