Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Νοέ 5, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ψωμί με γάλα: Το έχεις δοκιμάσει; Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή για ψωμί από τη Σερβία
food

Ψωμί με γάλα: Το έχεις δοκιμάσει; Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή για ψωμί από τη Σερβία

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 20 Νοεμβρίου, 2023 1:45 μμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 20 Νοεμβρίου, 2023
Share
SHARE

Υλικά:

  • 450 γρ αλεύρι
  • 2 αυγα
  • 225 ml γάλα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 25 γρ μαγιά φρέσκια

Προετοιμασία

1. Ζεσταίνουμε πρώτα το γάλα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι με μια σήτα, προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να περάσουν 10 λεπτά.

3. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, προσθέστε το γάλα και τη μαγιά και το μείγμα θα αραιωθεί πλήρως σε αυτή τη βάση.

4. Χτυπάμε το αυγό σε άλλο δοχείο και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε ξανά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ.

5. Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων αν είναι σκληρό, ιδανικά διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

6. Προσθέστε το βούτυρο στη ζύμη και ανακατέψτε. Μας αρέσουν τα ζυμαρικά με τα χέρια και δουλεύουμε για λίγα λεπτά.

7. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε για να δημιουργήσετε το τέλειο ψωμί. Όταν είναι έτοιμο, κάνουμε μια μπάλα με την πάστα και τη σκεπάζουμε με ένα πανί.

8. Αφήνουμε για 90 λεπτά σε μέρος χωρίς ρεύματα, για παράδειγμα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια ντουλάπα.

9. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπαυσης, η μαγιά θα κάνει τη ζύμη να φουσκώσει, κάτι σημαντικό για να αποκτήσετε μαλακό ψωμί γάλακτος.

Δέκα. Αφού περάσει ο χρόνος φουσκώματος, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη. Φτιάχνουμε μπαλάκια μετά τα ισιώνουμε με ένα πιάτο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις άκρες για να του δώσουμε παραλληλόγραμμο σχήμα.

11. Κάνουμε τρία διαγώνια κοψίματα στην επιφάνεια των καρβέλιων, για να τους δώσουμε το παραδοσιακό σχήμα. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να του δώσουμε όποιο σχήμα θέλουμε.

12. Βάζουμε τα καρβέλια στο ταψί του φούρνου, και σκεπάζουμε με ένα πανί. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά πριν το ψήσουμε.

13. Αυτό το βήμα θα κάνει τη ζύμη πιο απαλή και τρυφερή. Λίγο πριν τελειώσει η ώρα της ξεκούρασης χτυπάμε ένα αυγό και βάφουμε τα ψωμάκια.

14 χρόνια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα τσουρέκια γάλακτος για 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά περίπου.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
19°C
Athens
moderate rain
19° _ 17°
70%
7 km/h
Τε
19 °C
Πε
18 °C
Πα
19 °C
Σα
21 °C
Κυ
21 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Τραγωδία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: 26χρονος βρέθηκε νεκρός σε Airbnb – Τι συνέβη

Kool Team
1 Min Read

Νέες εξελίξεις στο διπλό έγκλημα στη Φοινικούντα – «Κλειδί» οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και πρόσωπο από το περιβάλλον του 68χρονου

Kool Team
3 Min Read

Deepfake alert: Πώς να ξεχωρίζεις τα AI βίντεο πριν σε ξεγελάσουν

Kool Team
4 Min Read

Λάρισα: Την μαχαίρωσε γιατί έκανε… ανταύγειες – Το σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στους Σοφάδες Καρδίτσας και η οργή της κοινωνίας μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

food

Μαγκοστίν (Mangosteen) – Garcinia mangostana τροπικό φρούτο: Η “Βασίλισσα των Φρούτων” με τα ασύγκριτα οφέλη

2 Min Read
food

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

2 Min Read
food

Μουσακάς: Μπελαλίδικος αλλά χορταστικός – Ο καλύτερος Μουσακάς για να φας και δεύτερο πιάτο

2 Min Read
food

Γαρίδες σαγανάκι: 5 λεπτά έτοιμο! Ιδανικό για γρήγορο και γευστικό γεύμα

2 Min Read
food

Έλα μωράκι μου… η σούπα είναι βελουτέ: Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει παντζαρόσουπα με γιαούρτι

2 Min Read
food

Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο

2 Min Read
foodkoolgirls

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αγαπημένη σαλάτα της με καπνιστό σολομό και πορτοκάλι

2 Min Read
μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα με μέλι
food

Σκέτη γλύκα! Χοιρινή Μπριζόλα στα κάρβουνα με μέλι & θυμάρι

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?