in

Ευκολάκι: Βάλε ντοματίνια και σκόρδο και θα βγάλεις… λαβράκι

Το λαβράκι θεωρείται ένα από τα εκλεκτά ψάρια της ελληνικής κουζίνας και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά.

Το σκορδάτο λαβράκι με ντοματίνια είναι μία σίγουρη επιλογή για τους λάτρεις των ψαρικών και όσοι το δοκιμάσουν να το συνοδεύσουν την συνταγή με ένα λευκό κρασί.

Διαφήμιση

Υλικά για 4 άτομα:

4 λαβράκια
2 φλιτζ. λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
20 ντοματίνια
1/2 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.κ. αποξηραμένο θυμάρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα λαβράκια από τα λέπια και τα εντόσθια και αφαιρείτε προσεκτικά τα δύο φιλέτα τους, κρατώντας το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κόκαλα και το κεφάλι, μαζί με το κρασί, το σκόρδο, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζετε τα ντοματίνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Περνάτε το ζωμό από σουρωτήρι. Βάζετε σε ένα ταψάκι τα ψάρια, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Ράδιο Αρβύλα: Viral Φωτογραφία. Έτσι συμπεριφέρθηκαν στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για το βίντεο

Ράδιο Αρβύλα: Έπεσε παντόφλα. Εξηγήσεις στη γυναίκα του δίνει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Δες το viral video