Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Αυγ 20, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τηγανητές πατάτες: Το μυστικό για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες! Ο Γαλλικός και ο Αμερικάνικος τρόπος
food

Τηγανητές πατάτες: Το μυστικό για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες! Ο Γαλλικός και ο Αμερικάνικος τρόπος

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 14 Σεπτεμβρίου, 2023 11:43 πμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 28 Μαρτίου, 2022
Share
SHARE

Αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά-συνοδευτικά μας. Αλλά, όσο εύκολες κι αν μοιάζουν, ακόμα και οι τηγανιτές πατάτες θέλουν την προσοχή και… τέχνη.

Δεν είναι δύσκολο πράγμα η τηγανιτή πατάτα, αλλά χρειάζεται και αυτή την ίδια προσοχή που χρειάζεται ένα καλό φαγητό, για να γίνουν καλές. Θα σας δώσω δύο τρόπους, έναν αμερικάνικο και έναν ευρωπαϊκό.

Ο αμερικάνικός τρόπος

Χρησιμοποιείτε λάδι, είτε ελαιόλαδο, είτε φυτικό. Οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν πιο πολύ το φυτικό. Καταρχήν κόβουμε τις πατάτες ψιλές ή χοντρότερες και τις βάζουμε 1-2 ώρες μέσα στο νερό. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Ανάβουμε τη φωτιά και πετάμε τις πατάτες μέσα ενώ ακόμα το λάδι είναι κρύο. Τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν και στα τελευταία 3-4 λεπτά μπορούμε να πετάξουμε μέσα 1/4 κρεμμυδιού που τους προσδίδει ένα ωραίο άρωμα. Όταν τις βγάζουμε τις στεγνώνουμε πάλι με χαρτί κουζίνας για να μην απορροφήσουν το λάδι και μαλακώσουν.

Ο γαλλικός τρόπος

Κόβουμε τις πατάτες πολύ ψιλές, όπως στη φωτογραφία. Τις βάζουμε και πάλι στο νερό για 1-2 ώρες, τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Το λάδι που χρησιμοποιούμε σε αυτή την περίπτωση είναι αραχιδέλαιο (peanut oil), ελαφρύ και νόστιμο. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Όταν έχουν μισογίνει και έχουν πάρει πολύ ελαφρύ χρώμα, τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε πάνω σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για ένα 10λεπτο, για να ανασάνουν.

Ζεσταίνουμε πάλι το λάδι για να γίνει καυτό και τις ξαναπετάμε μέσα μέχρι να γίνουν crispy. Αυτός ο τρόπος τηγανίσματος είναι και ο καλύτερος. Και τα πατατάκια σας θυμίζουν καλά εστιατόρια εξωτερικού. Εννοείται ότι πριν τις σερβίρουμε τις ξαναστεγνώνουμε από το λάδι σε χαρτί κουζίνας.

Σε αυτές τις πατάτες μπορείτε να κάνετε και ένα κόλπο που κάνουν γνωστοί σεφ. Όταν τις βγάλετε, τις “ραντίζετε” με λίγο λάδι τρούφας και ρίχνετε πολύ ψιλοκομμένη -σαν κόκκους άμμο- παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, τις ανακατεύετε για να πάει παντού το άρωμα της τρούφας και είστε έτοιμοι για ένα “άλλο” πιάτο.
Μάθε σε αυτό το άρθρο αναλυτικά τα μυστικά για τις καλύτερες τηγανητές πατάτες

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:τηγανητές πατάτες
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
29°C
Athens
clear sky
30° _ 28°
48%
3 km/h
Τε
31 °C
Πε
33 °C
Πα
35 °C
Σα
34 °C
Κυ
32 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ασημίνα Ιγγλέζου: Η εκθαμβωτική εμφάνιση με χρυσό μπικίνι στο Σαν Τροπέ

Kool Team
2 Min Read

«Βοήθεια, βγάλτε μας» – Οι τελευταίες δραμτικές στιγμές της οικογένειας στην Εγνατία Οδό που κάηκαν ζωντανοι

Kool Team
2 Min Read

Έγκλημα, καταδίκη, εκτέλεση: Το τέλος μιας υπόθεσης 43 ετών στη Φλόριντα – Σκότωσε το 83 εκτελέστηκε χθες

Kool Team
3 Min Read

Το «φιλί της ζωής»: η φωτογραφία που κέρδισε Pulitzer και έσωσε μια ζωή

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

food

Μύρισε… νησί – Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα

1 Min Read
τρουφάκια σοκολάτας
food

Μικρές δόσεις απόλαυσης! Συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

1 Min Read
food

Έλα μωράκι μου… η σούπα είναι βελουτέ: Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει παντζαρόσουπα με γιαούρτι

2 Min Read
food

Spare ribs με ουίσκι και μέλι

2 Min Read
food

Όπως το κάνουν οι Ιταλοί – Η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα θέλει την πανσέτα της

1 Min Read
food

ΣΟΚ: Αυτό το λαχανικό που έμαθες απο το MasterChef κρύβει έναν απρόσμενο κίνδυνο – Πρέπει να το αποφεύγουμε;

1 Min Read
food

Πώς να τους αντισταθείς; Συνταγή για πεντανόστιμα τορτελίνια με κρέμα παρμεζάνας

1 Min Read
food

Το απόλυτο σνακ: Τοστ με κοτόπουλο, φέτα και φρέσκια ιταλική μοτσαρέλα

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?