Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Δεκ 9, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Παγκόσμιος Πόλεμος: Έτσι θα διατηρήσεις κρέας για ένα χρόνο. Χωρίς ψυγείο και κατάψυξη. Μόνο στο Koolnews
extras

Παγκόσμιος Πόλεμος: Έτσι θα διατηρήσεις κρέας για ένα χρόνο. Χωρίς ψυγείο και κατάψυξη. Μόνο στο Koolnews

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 16 Μαΐου, 2022 12:47 πμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 16 Μαΐου, 2022
Share
SHARE

Το ενδεχόμενο να προκύψει Παγκόσμιος Πόλεμος και επισιτιστική κρίση προβληματίζει τους περισσότερους εξ’ ημών. Τα άρθρα που δημοσιεύουμε στο koolnews και έχουν θέμα την αποθήκευση τροφίμων έχουν χιλιάδες χτυπήματα και πολλές κοινοποιήσεις στα social media. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πραγματικά τεράστιο!

Ενότητες
  • Έτσι θα αποθηκεύσεις χοιρινό κρέας.
  • Πρώτα το πάστωμα
  • Ακολουθούσε το βράσιμο του κρέατος
  • Αποθήκευση του κρέατος

Εδώ πρώτος διάβασες πώς θα αποθηκεύσεις αλεύρι αλλά και πώς θα αποθηκεύσεις όσπρια. Ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς να αποθηκεύσεις κρέας.

Η συνταγή δεν είναι νέα, είναι αυτή που εφάρμοζαν μέχρι και πριν από 40 50 χρόνια σε αρκετά χωριά της Ελληνικής επαρχίας όταν δεν υπήρχε το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά ούτε για ψυγεία με τη μορφή που ξέρουμε σήμερα!

Έτσι θα αποθηκεύσεις χοιρινό κρέας.

Τα παλιά χρόνια στα χωριά, αρκετά σπίτια είχαν στο στάβλο γουρούνι. Όταν το έσφαζαν ακολουθούσαν την πιο κάτω διαδικασία για να έχουν κρέας σχεδόν 1 χρόνο!

Πρώτα έκοβαν το κρέας σε μερίδες, χώριζαν τις μπριζόλες, το καρέ, το λαιμό, το μπούτι, την πανσέτα και τα άλλα μέρη του χοιρινού σε κομμάτια όσο περίπου είναι και μία μπριζόλα, γύρω στα 200 με 300 γραμμάρια!

Πρώτα το πάστωμα

Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να παστώσουν το κρέας με χοντρό αλάτι. Η διαδικασία είναι γνώριμη. Βάζεις χοντρό αλάτι στον πάτο ενός καλαθιού και στη συνέχεια απλώνεις μία στρώση με κρέας από πάνω. Καλύπτεις ξανά με χοντρό αλάτι και συνεχίζεις με την ίδια διαδικασία ώστε όλο το κρέας να έχει καλυφθεί με χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές.

Το καλάθι πρέπει να αφήνει τα υγρά να φεύγουν και αυτή η διαδικασία κρατάει περίπου τρεις ημέρες. Στόχος είναι και να ψηθεί το κρέας αλλά και να φύγουν τα περιττά υγρά!

Μετά από τρεις ημέρες το κρέας έβγαινε από το αλάτι κομμάτι-κομμάτι και πλενόταν καλά.

Ακολουθούσε το βράσιμο του κρέατος

Για το βράσιμο δε χρησιμοποιούσαν νερό αλλά μόνο κρασί. Έβαζαν σε μεγάλο καζάνι να βράσει κρασί και μέσα έριχναν το κρέας. Το κρέας σιγόβράζε και ο στόχος ήταν να βγει το λίπος και να εξατμιστεί τόσο το αλκοόλ αλλά και στη συνέχεια όλο το κρασί.

Σε αυτή τη διαδικασία που δεν απαιτούσε ιδιαίτερα δυνατή φωτιά με μία ξύλινη κουτάλα γινότανε και ένα συχνό ανακάτεμα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο στόχος είναι να μείνει μόνο το βρασμένο κρέας και το λίπος.

Αποθήκευση του κρέατος

Στη συνέχεια αφαιρούσαν το καζάνι από τη φωτιά και σε πήλινα κιούπια γινόταν η τοποθέτηση του κρέατος.

Αφού η θερμοκρασία άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει τοποθετούσαν το κρέας μαζί με το λίπος στα κιούπια, έτσι ώστε το λίπος να καλύπτει όλο το κρέας!

Με αυτόν τον τρόπο το κρέας μπορούσε να διατηρηθεί για πάρα πολλούς μήνες. Όταν ήθελαν φαγητό, έβγαζαν κρέας μαζί με λίπος ξέπλεναν και αφαιρούσαν το λίπος και μπορούσαν να μαγειρέψουμε το κρέας συνήθως στο τηγάνι!

Όπως μας εμπιστεύτηκε φίλη αναγνώστρια που μας μετέφερε από τα παιδικά της χρόνια τη συγκεκριμένη διαδικασία, το φαγητό δεν ήταν αλμυρό, αλλά δεν χρειαζόταν επιπλέον αλάτι!

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αν το πάστωμα είχε πιάσει, δεν έπιανε ούτε καν μούχλα επιφανειακά πάνω το λίπος.

Αν επιφανειακά υπήρχε ελάχιστη μούχλα τότε απλά την αφαιρούσαν με προσοχή. Σε καμία περίπτωση δεν έφτανε ποτέ μέσα αυτή

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Παγκόσμιος πόλεμοςχοιρινο
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
15°C
Athens
broken clouds
16° _ 14°
72%
6 km/h
Τρ
15 °C
Τε
16 °C
Πε
16 °C
Πα
16 °C
Σα
16 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Βγήκαν οι αποζημιώσεις για Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη – Τι αποφάσισε το Εφετείο για το τροχαίο Παντελίδη

Kool Team
3 Min Read

Επίθεση από αγρότη στο τηλεοπτικό συνεργείο του Star στο Κάστρο Βοιωτίας – Έριξε την κάμερα και ξέσπασε ένταση on air

Kool Team
1 Min Read

Παλιοσπύρου: «Δεν είμαι υπεράνθρωπος – απλώς δεν σταματώ να ψάχνω τον δρόμο προς το φως»

Kool Team
4 Min Read

Προκλητική ομολογία στο TikTok από τον νεαρό που έστησε παγίδα στον 14χρονο στον Χολαργό – «Τρεις μαχαιριές του δώσαμε, τίποτα παραπάνω»

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

extras

Φωτογράφος ήθελε να βγάλει την ομίχλη και τράβηξε ζευγάρι να αυτοκτονεί!

2 Min Read
koolgirlsΓυναίκα

Hailey Bieber: Πως να φορέσετε το oversized blazer

1 Min Read
ΣΧΕΣΕΙΣ

Χαρμολύπη: Τι είναι, Πότε εμφανίζεται, και τι αφήνει φεύγοντας;

2 Min Read
koolgirlsΓυναίκα

Kendall Jenner: Πως να φορέσετε τα oversized πουκάμισο

2 Min Read
Γυναίκα

Μαλλιά: 3 κουρέματα για να δείχνετε μικρότερες

1 Min Read
Γυναίκα

Έρευνα: Το κόκκινο κραγιόν κάνει τις γυναίκες να φαίνονται νεότερες

2 Min Read
extras

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε καρπούζι και γιατί;

3 Min Read
koolgirlsLifestyleΓυναίκα

Δούκισσα Νομικού: Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?